Kuohuttaneesta F1-legendasta taas sakeaa materiaalia – vitsaili Ayrton Sennan traagisella kuolemalla

Tulosruutu: Carlos Sainz voitti Britannian GP:n, alun joukkokolari säikäytti.

Kohukommentteja laukoneesta Nelson Piquetista leviää taas varsin sakeaa kuvamateriaalia. Entisen F1-mestarin on nyt paljastettu vitsailleen Ayrton Sennan traagisella kuolemalla.

Formula 1 -maailma tuomitsi Piquetin sen jälkeen, kun kolminkertainen maailmanmestari käytti n-sanaa ja viittasi sillä Lewis Hamiltoniin. Kommentti nousi esille vanhasta videosta, jossa hän kävi läpi Max Verstappenin ja Hamiltonin välistä kolaritilannetta viime vuoden Britannian GP:ssä.

69-vuotias Piquet julkaisi anteeksipyynnön brittiläiselle ja vakuutti, ettei hänen sanojensa takana ollut rasistista tarkoitusta. Sosiaaliseen mediaan ilmestyi kuitenkin pian toinen video, jossa Piquet käytti sanaa uudelleen. Tämän lisäksi brasilialainen teki myös homofobisen huomautuksen keskustellessaan siitä, miten Nico Rosberg päihitti Hamiltonin vuonna 2016.

Viimeisin tuomittu video on myös vanha haastattelu, jossa nousi esille brasilialaisen F1-ikonin Sennan traaginen kuolema. Yhtenä kaikkien aikojen suurimmista kilpa-ajajista pidetty Senna voitti kolme maailmanmestaruutta ennen kuin murheellinen onnettomuus vuoden 1994 San Marinon GP:ssä vei hänen henkensä.

– Eräs toimittaja kysyi minulta, kumpi oli rehellisesti paras, sinä vai Senna? Vastasin hänelle: "Minä olen elossa!", sanoo Piquet videolla englanniksi.

Haastattelija ja yksi muu henkilö ruudulla näyttivät nauravan hermostuneesti mauttomalle vitsille, jonka jälkeen Piquet tokaisi: "Tuo oli tylyä."

Piquet ei tiettävästi saa enää näyttäytyä F1-varikoilla kuohuttaneiden kommentiensa johdosta. Piquet kilpaili F1-sarjassa vuosina 1978–91. Maailmanmestaruutensa hän voitti kausina 1981, 1983 ja 1987.

Lue myös:

    Uusimmat