Lewis Hamiltonia solvattiin rasistisesti – puistattavaa kielenkäyttöä kolminkertaiselta maailmanmestarilta

Legendaarinen F1-kuljettaja Nelson Piquet on noussut rasismikohun keskelle käytettyään vastenmielistä ilmausta Mercedeksen huippukuski Lewis Hamiltonista.

CNN Brasilianmukaan brasilialainen haukkui Hamiltonia n-sanalla kommentoidessaan kesällä 2021 nähtyä Silverstonen kolaria. Tilanteessa Hamilton kolaroi Max Verstappenin kanssa. Kommentit ajoittuvat viime marraskuulle, mutta ovat nousseet puheenaiheeksi vasta tänään tiistaina nauhoitteen levittyä julkisuuteen.

– Se pikku n****ri ajoi autonsa mutkan sisäpuolelle, sillä hän tiesi ohittamisen olevan mahdotonta, Piquetin kerrotaan laukoneen.

– Se oli halpa temppu. Hänen onnekseen vain toisen kuskin kilpailu meni perseelleen.

F1-sarja julkisti jo tiedotteen, jossa kolminkertaisen F1-mestarin kommentit tuomitaan jyrkästi. Myös FIA otti asiaan kantaa.

– FIA tuomitsee jyrkästi kaiken rasistisen tai syrjivän kielenkäytön ja käyttäytymisen, jolla ei ole sijaa urheilussa tai yhteiskunnassa laajemminkin. Ilmaisemme solidaarisuutemme Hamiltonille ja tuemme täysin hänen sitoutumistaan tasa-arvoon, monimuotoisuuteen ja osallisuuteen moottoriurheilussa, liitto tiedotti.

Viikko sitten F1-talli Red Bull hyllytti kuskiakatemiaansa kuuluvan ja reservikuljettajana toimivan Jüri Vipsin hänen käytettyä samaa n-sanaa videopelilähetyksen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat