Ex-tallikaveri puhuu nyt Michael Schumacherin tilanteesta – kovaa tekstiä veljestä: "Kamala, itsekäs ääliö"

Entinen F1-tähti Johnny Herbert on harmitellut Michael Schumacherin terveydentilaa ja hänen jatkuvaa poissaoloaan julkisuudesta.

Seitsemän maailmanmestaruutta urallaan voittanut Schumacher joutui joulukuussa 2013 vakavaan lasketteluonnettomuuteen. 54-vuotiaasta saksalaislegendasta ei ole juuri sen jälkeen lisätietoa tihkunut. Schumacher on viettänyt viime vuodet kotihoidossa Sveitsissä, kaukana parrasvaloista.

Herbert kertoo nyt kuinka kipeästi hänen entistä tallikaveriaan kaivataan sekä lajin sisällä että sen ulkopuolella.

– Olemme menettäneet lajimme megatähden, joka antoi niin paljon iloa monille ihmisille, Herbert sanoi Daily Mailin mukaan CasinoSite.nl-sivuston haastattelussa.

– Se on sääli. Kaikki menettävät mahdollisuuden oppia siitä Michael Schumacherista, jota emme koskaan nähneet silloin, kun hän istui ohjaamossa.

Herbert välitti ajatuksensa myös Schumacherin pojalle Mickille, joka ajoi viime kaudella F1:ssä Haasille.

– On hyvin surullista, ettei Mick ole voinut saada isäänsä lähelleen. Meille F1-yhteisönä on puolestaan surullista, ettei hän ole enää mukanamme varikoilla.

Ralfille raippaa

Vaikka Herbertillä oli vain hyvää sanottavaa Michael Schumacherista, oli sävy toisenlainen hänen puhuessa saksalaislegendan pikkuveljestä Ralfista.

Kysyttäessä siitä, kuka Herbertin mielestä oli hänen uransa epäammattimaisin vastustaja, tuli hänellä heti yksi nimi mieleen.

– Kuljettaja, josta pidin vähiten, oli Ralf Schumacher. Hänen ylimielisyytensä radalla oli kamalaa. Hän oli vastenmielinen, Herbert tylyttää.

– Hän ajoi minut kerran radalta ulos Monzassa 215 mailin tuntinopeudessa (346 kilometriä tunnissa), ja hänen tallinsa piti painostaa häntä pyytämään minulta anteeksi.

– Siitä lähtien ajattelin, että hän on kamala, itsekäs paskiainen. Kun on tehnyt virheen, olisi ammattimaista pyytää heti anteeksi. Hänellä ei kuitenkaan ollut munaa siihen.

Herbert ajoi F1-sarjassa vuosina 1989–2000. Kolme osakilpailua voittanut brittikuski nähtiin kunnioitettavan uransa aikana sekä Benettonin, Tyrrellin, Lotuksen, Ligierin, Sauberin, Stewartin että Jaguarin haalareissa.

Lue myös:

    Uusimmat