Rakastetun F1-asiantuntijan kohtelu suorassa tv-lähetyksessä sai fanit raivon partaalle – sivalsi nyt takaisin: "Ehkä he voisivat oppia vähän käytöstapoja ja kunnioitusta"

Sunnuntaina ajettu Yhdysvaltain GP oli ensimmäinen kerta sitten kauden 2019 päätösosakilpailun, kun lähtöruudukkoon päästettiin muitakin kuin kuljettajat ja tallien henkilökunta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.12.
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Isossa-Britanniassa tämä tarkoitti samalla sitä, että Sky Sportsin katsojat pääsivät näkemään ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen kanavan asiantuntijan, ex-kuski Martin Brundlen grid walkin.

Kyseessä on vuodesta 1997 jatkunut perinne, jossa Brundle kävelee mikrofoni kädessään lähtöruudukkoa läpi ja poimii haastatteluun niin kuljettajia, tallipäälliköitä kuin julkisuuden henkiöitä. Vuonna 2006 Brundle yhytti Brasilian GP:n alla lähtöruudukosta Kimi Räikkösen, kun viimeiseen McLaren-kilpailuunsa valmistautuneelta suomalaiskuljettajalta oli jäänyt näkemättä tilaisuus, jossa jalkapallolegena Pelé palkitsi uraansa lopettamassa olleen Michael Schumacherin.

– Olin paskalla, Räikkönen kertoi syyksi ja sai paitsi Brundlen myös tv-katsojat nauramaan.

Brundlen sunnuntainen grid walk Austinissa ei kuitenkaan mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Tennislegenda Serena Williams jätti Brundlen kokonaan huomiotta, kun tämä yritti kahteenkin otteeseen esittää hänelle kysymyksiä.

Venus (Williams) ei ollut halukas juttelemaan kanssani viisi vuotta sitten. Katsotaan, tuleeko tästä kaksoisvirhe vai ässäsyöttö, Brundle vitsaili nyt ,kun ensimmäinen yritys jutella Serena Williamsin kanssa oli epäonnistunut.

Kun Serena Williams ei sanonut kahteen kertaan selkeästi esitettyyn toiseen haastattelupyyntöön sanaakaan, Brundle veti omat johtopäätöksensä ja poistui paikalta.

– Kaksoivirhe, kaksoisvirhe.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Eikä paljoa paremmin sujunut rupattelu rap-artisti Meghan Thee Stallionin kanssa.

– Megan, olen Martin Brundle Britannian tv:stä. Miten voit, Megan Thee Stallion? Brundle aloitti ennen kuin turvamies tuli väliin.

Räppäri kuitenkin kopautti turvamiestään käsivarteen ja alkoi kuunnella Brundlea.

– Luulen, että tämä on hänelle ihan ok, Brundle sanoi turvamiehelle ja jatkoi sitten haastattelua.

– Olet freestyle-räppäri. Olisiko sinulla meille mitään F1-aiheista räppiä?

– Hahhah, minulla ei ole nyt mitään räppiä. Olen pahoillani.

Kun Brundle yritti vielä kysyä artistin lempikuljettajaa, väliin tunki tämän seurueesta toinen henkilö, joka tokaisi tylysti, ettei Brundle voi toimia näin.

– Voin tehdä niin, koska juurihan minä tein, Brundle vastasi mutta antoi sitten asian olla.

Video tapahtuneesta on lähtenyt kiertämään sosiaalisessa mediassa. F1-fanit ovat tuominneet rakastetun asiantuntijan kohtaaman ylimielisen käytöksen poikkeuksellisen yksimielisesti. Samalla Brundlen viimeiseksi jäänyt lause on huvittanut ihmisiä suunnattomasti.

Palaute on mitä ilmeisimmin kantautunut myös Brundlen korviin, sillä hän itse tviittasi aiheeseen liittyen vajaata vuorokautta myöhemmin.

– Olen ollut paineen alla lähtöruudukossa ennenkin, mutta sen paineen ovat aiheuttaneet sellaiset ihmiset kuin (Ayrton) Senna, (Alain) Prost, (Michael) Schumacher, (Nigel) Mansell, (Nelson) Piquet ja niin edelleen. Ensimmäistä kertaa lähtöruudukkoon tulevat turvamiehet eivät minua haittaa. Kaikilla on oma työnsä. Mutta ehkä he voisivat oppia vähän käytöstapoja ja kunnioitusta, 158 GP-startin veteraani sivalsi ja sai seuraajiltaan vielä entistäkin enemmän tukea osakseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja