Lewis Hamilton murahti Bernie Ecclestonen ja Nelson Piquetin kohukommenteista – "Miksi annamme vanhoille jäärille puheenvuoroja?"

Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Hamiltonia solvattiin rasistisesti 6:19
Video: Näillä eväillä kohti Silverstonen F1-kisaa – Lewis Hamiltonia solvattiin rasistisesti

F1 on ollut viime päivien aikana yhtä kohupuheiden temmellyskenttää. Ensin keskiöön nousivat F1-maailmanmestarin Nelson Piquetin rasistiset kommentit. Tuoreeltaan F1:n pitkäaikainen moguli Bernie Ecclestone jakoi erikoisia Vladimir Putiniin liittyviä lausuntoja. Lewis Hamiltonin mukaan ”vanhoille jäärille” ei pitäisi antaa enää puheenvuoroja.

Ikoniset F1-tahot ovat nostaneet viime viikkoina päätään vähemmän positiivisella ja mairittelevalla tavalla. Ensin F1-mestari Jackie Stewart kehotti Mercedes-kuskia Lewis Hamiltonia lopettamaan uransa. Aiemmin tällä viikolla julkisuuteen levisi nauha, jossa F1:n kolminkertainen maailmanmestari Nelson Piquet käytti rasistista kieltä puhuessaan Hamiltonista.

Eikä siinä vielä kaikki. F1:n pitkäaikainen moguli, 91-vuotias Bernie Ecclestone nostatti kulmakarvoja, kun hän puhui Venäjän sotatoimista Ukrainassa. Ecclestone vieraili ITV:n Good Morning Britain -ohjelmassa.

ITV:n toimittaja kysyi Ecclestonelta, pitääkö tämä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ystävänään kaikesta Ukrainassa tapahtuneesta huolimatta.

– Ottaisin yhä luodin hänen puolestaan, Ecclestone täräytti vastaukseksi.

Niin Piquetin kuin Ecclestonen kommentit nousivat esille F1:n Britannian GP -viikonlopun alla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, missä Hamilton istahti toimittajien tentattavaksi.

– En tiedä, että miksi annamme näille vanhoille jäärille puheenvuoroja, Hamilton murahti, viitaten 91-vuotiaaseen Ecclestoneen ja 69-vuotiaaseen Piquetiin.

– He eivät edusta sitä suuntaa, mihin laji on menossa, ja mitä se on tänä päivänä. Syrjintä ei ole jotain, mitä meidän pitäisi priorisoida tai edistää. Nyt annamme näille henkilöille foorumin, jossa he voivat jakaa ihmisiä eri leireihin, Hamilton jatkoi.

Hamilton on ollut näkyvästi esillä F1:n rasisminvastaisessa taistelussa. Brittikuski on puhunut avoimesti omista kokemuksistaan ja käytöksestä, jota hän on kohdannut jo pienestä pitäen autourheilun parissa.

– Viimeisten parin viikon aikana ei ole ollut päivääkään jolloin joku, joka ei ole ollut relevantti vuosikymmeniin, olisi yrittänyt sanoa jotain negatiivista ja yrittänyt alistaa minua. Emme voi enää vahvistaa näitä ääniä, jotka yrittävät vain luoda kahtiajakoa lajin aidon ytimen ulkopuolelta, Hamilton naputti.

Lue myös:

    Uusimmat