Kuningatarpuoliso Camilla piti puheen kuningatar Elisabetin muistolle – korosti monarkin huumorintajua ja rakkautta hevosiin

Britannia hyvästelee kuningatar Elisabetin tänään 9:19
Britannia hyvästelee kuningatar Elisabetin tänään.

Kuningatarpuoliso Camilla kehui erityisesti kuningatar Elisabetin huumorintajua.

Kuningatarpuolisoksi noussut Camilla piti televisioidun puheen edesmenneen kuningatar Elisbetin muistoksi. Puheessaan Camilla muisteli muun muassa Elisabetin rakkautta hevosurheiluun ja kesälomiin Balmoralin linnassa.

Camillan mukaan Elisabetilla oli selvä raja julkisen ja yksityisen elämän välillä. 

– Skotlannissa vietetty kesäloma oli hänen nautintonsa aikaa, vaikka hän työskenteli todennäköisesti silloinkin, Camilla sanoi puheessaan.

Lisäksi Camilla jakoi puheessaan henkilökohtaisen muiston edesmenneestä kuningattaresta. Kuningas Charlesin kanssa avioituessaan Camilla oli pukenut vahingossa eripari kengät, ja moka oli saanut kuningattaren nauramaan rattoisasti. 

– Jostain syystä olin laittanut kengät, joista toisessa oli 2,5 senttimetrin korko ja toisessa 5 senttimetrin korko. Hän huomasi sen ja kertoi olevansa pahoillaan. Kuningattarella oli hyvä huumorintaju. 

Camillan mukaan Elisabet oli onnellisimmillaan laukkakisoissa ja hevostensa luona. Laji olikin Elisabetin intohimo, eikä hänen kanssaan kannattanut väitellä aiheesta.

– Ei kannattanut kyseenalaistaa tai väitellä hänen kanssaan siitä, kuinka hevonen kasvatetaan tai miten se juoksee kisoissa, koska siitä sai erittäin teräksisen sinisilmäisen katseen selkäänsä.

Britit ovat pikkuhiljaa tottuneet ajatukseen Camillasta kuningatarpuolisona. Suuri vaikutus on varmasti ollut myös kuningatar Elisabetin julkisella tuella. Kuningatar ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että hänen mielestään Camillan tulisi käyttää kuningatarpuolison titteliä Charlesin noustessa uudeksi hallitsijaksi. Tunnustusta Camillalle jakoi myös Charles III pian äitinsä kuoleman jälkeen.

– Tässä virassa minua kannattelee niiden kansojen kiintymys ja uskollisuus, jotka ovat kutsuneet minut hallitsijakseen. Näissä velvollisuuksissa minua ohjaavat vaaleilla valitut parlamentit. Kaikessa tässä minua rohkaisee rakkaan vaimoni jatkuva tuki.

MTV Uutiset seuraa kuningatar Elisabetin hautajaispäivää aamusta alkaen. Voit seurata hautajaispäivää tästä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat