Kuningas Charlesin virallinen kruunajaiskutsu julki – kutsussa näkyy kuninkaan kiinnostus kestävään kehitykseen

Britannian uusi hallitsija Kuningas Charles III vannoi valansa – katso video! 0:59
Näin kuningas Charles vannoi valansa.

Kuningas Charlesin kruunajaiset järjestetään 6. toukokuuta.

Buckinghamin palatsi julkaisi kuningas Charlesin virallisen kruunajaiskutsun 4. huhtikuuta. Kruunajaiset pidetään 6. toukokuuta Westminster Abbeyssa, ja kutsu jaetaan 2 000 vieraalle.

Kukkareunuksisen kutsun on suunnitellut taiteilija Andrew Jamieson. Käsinmaalattu akvarelli- ja guassikuvitus, eli peitevärikuvitus, painetaan kierrätysmateriaalista valmistetuille korteille. Tämä todennäköisesti viittaa kuninkaan kiinnostukseen kestävää kehitystä kohtaan.

29.11398962

– Heidän majesteettinsa kuningas Charlesin ja kuningatar Camillan  kruunajaiset. Kuninkaan käskystä Earl Marshal on määrätty kutsumaan (nimi) olemaan läsnä Westminster Abbeyssa 6. toukokuuta 2023, lukee kruunajaiskutsussa.

Kutsussa kaksi lintua istuvat C-kirjaimella, jota reunustavat Charlesin ja Camillan vaakunat. Huolellinen kukkareunus on tarkoitettu heijastelemaan brittiläistä luonnonkukkien niittyä, jossa on kielo, ruiskukkia, metsämansikoita, koiranruusuja ja sinikelloja sekä rosmariinin oksa. Kukat on ryhmitelty kolmen kimppuun kuvastamaan, että Charles on hänen nimensä kolmas kuningas.

Palatsin mukaan alareunan keskellä oleva vihreä hahmo tulee brittiläisestä kansanperinteestä, joka symboloi kevättä ja uudestisyntymistä. Hahmo juhlistaa näin uutta hallituskautta.

Palatsi julkaisi kutsun julkaisun yhteydessä myös uuden kuvan kuningas Charlesista ja kuningatarpuoliso Camillasta.

On vielä epäselvää, osallistuvatko prinssi Harry ja herttuatar Meghan kruunajaisiin, vaikka he ovat saaneet kutsun.

Charles oli vain 4-vuotias osallistuessaan edesmenneen äitinsä kuningatar Elisabetin kruunajaisiin vuonna 1953.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat