Tältä näyttävät brittihovin monogrammit – prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin puumerkki eroaa tyystin muista

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen satumainen rakkaustarina 3:20

Brittihovilla on käytössä monogrammit eli nimikirjainsommitelmat, jotka koristavat muun muassa kirjepapereita.

VIDEO: Harryn ja Meghanin rakkaustarina – näin kaikki alkoi

Toukokuussa häitään tanssineiden prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin yhteinen monogrammi paljastui julkisuuteen tällä viikolla, kun australialaisjuontaja Georgie Gardner esitteli saamaansa kiitoskorttia suorassa televisiolähetyksessä.

Romanttisessa monogrammissa H- ja M-kirjaimet yhdistyvät saumattomasti. Sinistä kuviota koristaa yksinkertainen kruunu. 

Sinisen värin on spekuloitu olevan kunnianosoitus Dianalle – kyseessä on edesmenneen prinsessan lempiväri. 

Prinssi Williamin ja Catherinen yhteinen monogrammi edustaa samaa herkkää tyyliä kuin Harryn ja Meghanin, mutta siinä nimien etukirjaimet ovat irrallaan toisistaan. Tyyliltään koristeellisemman monogrammin yllä komeilee yksityiskohtaisempi kruunu ja se on väriltään musta ja harmaa. 

Prinssi Charles ja prinsessa Diana menivät naimisiin vuonna 1981. Heidän yhteinen monogramminsa on ajankuvaan sopien varsin monimutkainen ja koristeellinen. Jos kuviota tutkii tarkasti, siitä voi hahmottaa C- ja D-kirjaimet. Walesin prinssin kruunua koristavat suuret höyhenet ja sen alapuolella on teksti Ich dein, minä palvelen. 

Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin yhteinen monogrammi on suorastaan jylhä nuoremman sukupolven puumerkkeihin verrattuna. Keltaiset kirjaimet seisovat erillään toisistaan ja niiden yläpuolella on tarkka jäljennös Pyhän Edwardin kruunusta. Kuningatar käytti kruunua virkaanastujaisissaan. 

Lue myös:

    Uusimmat