Kuningas Charlesin kruunajaisia varjostavat hyiset perheriidat – toimittaja arvioi, millä mielin kansa odottaa kolmen viikon päästä koittavaa historiallista päivää

Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon? 6:46
Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon?

Kuningas Charlesin kruunajaisten ohjelman sijaan kansaa kiinnostavat enemmän kuninkaallisten perheenjäsenten välinen draama, arvioi MTV Uutisten toimittaja Aino Haili.

Kuningas Charlesin kruunajaiset koittavat päivälleen kolmen viikon päästä lauantaina 6. toukokuuta. Päivään huipentuu 70 vuotta kestänyt odotus, kun historiallisen pitkään kuninkaaksi tulemista odottanut 74-vuotias Charles saa viimein istua valtaistuimelleen ja kruunun päähänsä. 

Historiallisen päivän yllä häilyy kuitenkin tummia varjoja: spekulaatiot kuninkaallisen perheen jäsenten kylmistä väleistä sekä siitä, kenellä on mikäkin rooli ja kuka pääsee Charlesin rinnalle Buckinghamin palatsin parvekkeelle tervehtimään kansaa kruunajaisseremonian jälkeen. 

MTV Uutisten toimittaja Aino Haili lähtee Lontooseen paikan päälle seuraamaan kruunajaisviikkoa. Haili kertoo, että kuninkaallisten suosio on joidenkin mittausten mukaan laskussa ja britit saattavat odottaa kenties innokkaammin pitkiä vapaita kuin uuden kuninkaan prameaa seremoniaa. 

Mediatapahtumana tilaisuus on kuitenkin eittämättä valtava, ja siitä on erityisesti kiittäminen myös kuninkaallisen perheen sisällä tapahtuvaa draamaa.

– Siellä on ihan varmasti kehonkieliasiantuntijat ja kaikki tahot valmiina arvioimaan ihan kaikkia pienimpiäkin eleitä ja silmienräpäytyksiä, Haili toteaa. 

Millaista vastaanottoa kaavaillaan kruunajaisiin osallistuvalle prinssi Harrylle ja ketkä muut kruunajaisiin osallistuvat? Katso keskustelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat