Autoilija, huomio! Tällä helpolla ja täysin ilmaisella tempulla parannat renkaidesi turvallisuutta

6:20
Osaatko oikeasti vaihtaa renkaat autoosi?

Ääritilanteessa ison auton renkaiden on reagoitava ohjausliikkeisiin juuri oikein, joten myös rengaspaineiden on oltava kohdallaan.

Vaikka kunnolliset renkaat ovat liikenneturvallisuuden kulmakiviä autossa kuin autossa, korostuu niiden merkitys korkeissa ja painavissa katumaastureissa.

Autoilija itse voi vaikuttaa ajamisen turvallisuuteen tarkistamalla renkaiden ilmanpaineet säännöllisesti. Auton ohjekirjasta kannattaa katsoa valmistajan ilmoittamat suosituspaineet.

Mutta mikäli kuljettaja on tottunut ajamaan tavanomaisella henkilöautolla, hän saattaa katumaasturissa jättää rengaspaineet liian matalaksi.

– Katumaastureissa tarvitaan hieman korkeampia rengaspaineita kuin henkilöautoissa, ja se ero on oleellinen. Jos painavalla autolla joudutaan tekemään väistöliike, on tärkeää, että rengas reagoi oikea-aikaisesti, sanoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Ajovakauden vuoksi on suositeltavaa laittaa talvirenkaisiin hieman enemmän painetta kuin autovalmistaja suosittelee. Samoilla linjoilla on myös Autoliitto, joka suosittelee talvirenkaisiin 0,2 baria ohjearvoja korkeampia paineita.

– Liian alhaiset paineet kuluttavat niin rengasta kuin polttoainettakin. Rengaspaiden tarkastaminen on helppoa eikä maksa mitään, joten se kannattaa ehdottomasti tehdä, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen neuvoo.

Lähde: Nokian Renkaat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja