"Kun iPhonesta tulee isän puhelin, niin ollaan ongelmissa"

Teknologiasivusto Cnet toteaa, että tiedot Applen iPhone 5:n kysynnän laskusta eivät ole tulleet yllätyksenä.

Cnetin toimittaja Eric Mack kertoo toivovansa, että Applen seuraava askel olisi vaikuttava, mutta hän ei ole vakuuttunut siitä. Hän uskoo, että kesällä esitellään vain hieman päivitetty iPhone 5S.

Mack toteaa, että Applen viimeisimmät merkittävät innovaatiot liittyvät enemmänkin iPad-tablettiin.

Hän jopa kyseenalaistaa, tuleeko iPhone 6 -mallia edes koskaan markkinoille, sillä Applen on pakko kehittää seuraavaksi aivan jotain uudenlaista pitääkseen ihmiset kiinnostuneina.

– Tai sitten iPhone 6 tuleekin markkinoille ja siitä tulee pettymys, Mack toteaa kriittisesti.

"Kuusi syytä, miksi iPhone 6 ei hätkähdyttäisi ihmisiä"

Mack luettelee kuusi syytä siihen, miksi hän ei usko siihen, että iPhone 6 tulisi hätkähdyttämään ihmisiä:

1. Applen iOS-käyttöjärjestelmä on vanhentunut, eikä se tunnu enää tuoreelta.

2. Samsung ja Android ovat olleet viime aikoina rajussa nousussa. iPhone ei paistattele enää yksin suosiossa, vaan Samsungin ja Googlen uutuuspuhelimia odotetaan nyt hyvin kiinnostuneina.

3. Apple on nykyään erilainen Tim Cookin ohjastamana. "Cook haluaa antaa asiakkaille sitä mitä he haluavat, kun taas edesmennyt Steve Jobs saneli sen mitä kuluttajat haluavat".

4. Monien nuorten mielestä Apple ei ole enää cool. "Siinä vaiheessa, kun iPhonesta tulee isän puhelin, niin ollaan ongelmissa".

5. Kilpailijoilla on edullisempia laiteita ja talouden heilahteluissa hinnalla on väliä.

6. Hätkähdyttämiseksi tarvitaan ns. vau-elämys. "Älypuhelin on jo päässyt kypsään ikään. Ihmiset ovat valmiita johonkin muuhun".

Mitä mieltä itse olet? Mikä voisi olla seuraava hätkähdyttävä askel älypuhelinrintamalla? Voit kertoa näkemyksistäsi alla olevaan kommenttiosioon.

Lue myös:

    Uusimmat