Mainos

Kuluttajat uskovat vahvasti talouden paranemiseen

Tilastokeskuksen maaliskuun kuluttajabarometrin mukaan joka toinen suomalainen arvioi yleisen taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana. Lisäksi joka viides arvioi oman taloutensa kohentuneen ja paranevan edelleen. Kaksi kolmesta katsoi sen pysyvän myös jatkossa entisellään.

Väestöryhmien välillä oli kuitenkin suuria eroja. Tyytyväisimpiä taloustilanteeseen olivat yrittäjät ja toimihenkilöt. Tyytymättömimmin suhtautuivat maatalousyrittäjät.

Joka toinen kotitalous piti ajankohtaa sopivana isompien hankintojen tekoon. Kotiin liittyvät hankinta-aikomukset ovat nousseet jo neljä vuotta. Erityisesti remontti- ja sisustusaikeet olivat maaliskuussa ennätyskorkealla.

Lomamatkoja ja autonostoa suomalaiset suunnittelivat viime kuussa hieman yleisemmin kuin viime vuonna. Asunnon ostoaikomukset olivat suunnilleen ennallaan.

Joka toinen talous säästää

Kotitalouksien rahatilanne oli maaliskuussa ennallaan. Neljä taloutta kymmenestä ilmoitti tulojen ja menojensa menneen tasan. Yhtä moni talous ilmoitti turvautuneensa säästöihinsä. Joka toinen talous oli pystynyt säästämään. Velkaa otti vain kaksi taloutta sadasta.

Enemmistö tilastokeskuksen kyselyyn vastanneista piti ajankohtaa huonona säästämiselle. Kuusi kymmenestä aikoi kuitenkin säästää seuraavan vuoden aikana. Kaksi kolmesta piti luottojen hintaa edullisena. Joka kymmenes aikoi ottaa lainaa seuraavan vuoden aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.