Mainos

"Kuluttajat hyötyisivät sääntelyn purkamisesta"

Päivittäistavarakauppayhdistyksen mukaan kuluttajat hyötyisivät jos esimerkiksi kauppojen aukiolot vapautettaisiin ja miedot viinit päästettäisiin kauppoihin.

Päivittäistavarakauppa laskee kuluttajien saavan noin 200 miljoonan euron hyödyt, jos kauppaa vielä sääntelevistä rajoituksista päästäisiin eroon. Ruokakauppiaiden toiveissa muiden muassa on, että kaupat voisivat itse valita aukioloaikansa ja niissä voitaisiin myydä itse itsehoitolääkkeitä ja mietoja alkoholijuomia.

Päivittäistavarakauppa on tehnyt laskelmansa parhaillaan istuvalle työryhmälle, joka pohtii kotimaisen kaupan nykytilannetta ja tulevaisuutta. Työryhmän pitäisi saada työnsä valmiiksi toukokuun loppuun mennessä. Työryhmää johtaa ylijohtaja Bo Göran Eriksson kauppa- ja teollisuusministeriöstä.

Laskelman mukaan esimerkiksi kauppojen aukiolon vapauttamisesta syntyisi 30 miljoonan säästöt. Mietojen viinien myynnin siirto kauppoihin toisi yhdistyksen arvion mukaan lähes 80 miljoonan hyödyt kuluttajille. Päivittäistavarakaupan mukaan sääntelyn purku lisäisi kilpailua ja tehostaisi jakelukanavien käyttöä.

-Kuluttajan jokapäiväistä elämää helpottavan palvelun tehostumista johtuvia säästöjä ei ole mukana laskelmassa, järjestö huomauttaa keskiviikkona antamassaan tiedotteessa. Laskelmassa ei ole myöskään arvioitu kansantaloudelle koituvia hyötyjä kuten työllisyyden kohentumista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.