Kultakapteeni Marko Anttila muistaa hilpeän yksityiskohdan MM-finaalin loppuhetkistä – "Kuinka pihalla oikein olit siinä?"

MM-kultaleijonien ikimuistoinen kesä 47:55
Videolla Marko Anttilan muistot MM-finaalista ja muuta keskustelua maailmanmestaruudesta.

Leijonien Marko Anttila oli yksi MM-finaalin sankareista. Sankarikapteeni nostaa esiin yhden hilpeän hetken ratkaisuottelun loppuhetkistä.

Kokemattomalla joukkueella MM-kisoihin lähtenyt Leijonat hurmasi koko kansan ennakkoluulottomilla ja rohkeilla peliesityksillään. Matkan varrella Ruotsin ja Venäjän NHL-tähtisikermät kaatanut Suomi sai finaalissa vastaansa Kanadan. Anttila muistaa omat tunnelmansa ennen ottelua.

– Siinä päivässä oli jotain erityistä. Pyrki lataamaan viimeiseen peliin kaikkensa. Ei siinä paljon ylimääräistä tullut tehtyä, Anttila kuvailee SuomiAreena-tapahtumassa.

MM-finaalin ensimmäinen erä on vieläkin tarkasti Anttilan mielessä. Leijonat-vahti Kevin Lankisen huippuotteet keräävät runsaasti hehkutusta.

– Ensimmäinen erä muistuu hyvin mieleen. En tiedä, onko (Donald) Trump ostanut Lankisen jo sinne Meksikon rajalle. Oli kyllä vakuuttava pudotuspeleissä ja piti meitä pystyssä, Anttila hehkuttaa.

Anttila nosti kahden maalinsa turvin Leijonat kiinni historiansa kolmanteen maailmanmestaruuteen. Ottelun loppuhetkillä nähtiin hilpeä tilanne Anttilan ja Joel Kivirannan välillä.

– Huusin Kivirannalle, että pidä kiekkoa. Hän sanoi pelin jälkeen, että hän luuli peliä olevan jäljellä vielä minuutti. Siinä oli kaksi sekuntia jäljellä. Olin, että kuinka pihalla sinä oikein olit siinä. Olihan ne hienoja muistoja, Anttila muistelee. 

Lue myös:

    Uusimmat