Kuinka saada asunto kaupaksi talvella? Katso vinkit!

Talvi on hiljaista aikaa asuntomarkkinoilla. Muutamien niksien avulla kodin myyminen onnistuu kuitenkin myös talvisesongin aikana.

Loppuvuoden juhlakauden aikana asuntokauppa hiljenee. Asunnonmyyjän ei kuitenkaan kannata menettää toivoaan, vaan ottaa hyöty irti siitä, ettei markkinoilla ole joulun tienoilla yhtä suurta kilpailua kuin muina vuodenaikoina.

5 vinkkiä kodin myymiseen talvella:

1. Panosta perusteisiin.

Asunto kannattaa säilyttää edustuskunnossa hiljaisemmankin sesongin aikana. Huolehdi siis, että sekä kotisi että pihasi ovat siistejä ja mielenkiintoa herättäviä ympäri myyntiajan.

Hiipuvina markkina-aikoina hinnoittelu on äärimmäisen tärkeää. Seuraa yleistä hintatasoa ja hinnoittele kohteesi kilpailukykyiseksi.

2. Sisusta lämpimästi ja kotoisasti.

Talviaikaan on tärkeää stailata koti asuntoesittelyjä varten oikein. Elävä tuli ja pehmeät materiaalit luovat kotoisan lämmintä tunnelmaa. Värityksessä kannattaa suosia lämpimiä sävyjä, kuten murrettua oranssia. Oiva idea on myös näyttää ostajaehdokkaille kesäkuvia kohteesta.

3. Tee lumityöt ja huolehdi turvallisista kulkureiteistä.

On tärkeää, että asunnonostajat voivat tutustua kohteeseen turvallisesti. Tee siis lumityöt huolella ja hiekoita jäinen piha. Varmista, etteivät lumikinokset tuki kulkureittejä.

4. Valaise asuntosi oikein.

Pimeänä vuodenaikana ei ole suositeltavaa järjestää asuntoesittelyjä iltaisin, jolloin valoa on vähän. Anna luonnonvalon tulvia sisään päiväaikaan avaamalla verhot tai sälekaihtimet. Panosta oikeanlaiseen valaistukseen, jolla luot tunnelmaa kotiisi.

5. Luo tunnelmaa koristeilla.

Joulukoristeet ovat hyvä idea tähän aikaan vuodesta, mutta pysy kohtuudessa. Käytä hillittyjä jouluvaloja ulkona ja ikkunoissa, äläkä ylikoristele asuntoasi. Muutama kaunis yksityiskohta ja tunnelmalliset kynttilät riittävät hyvin.

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja