Kuinka pitkiä aikoja jumitat tänään TikTokissa? Selvitys paljastaa ihmisten karut someluvut

Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin 3:14
Katso myös: Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin: "Väitän, etten ole puhelinaddikti, mutta kyllähän mä olen koukussa siihen"

Ihmiset viettävät jo noin 4,8 tuntia päivässä puhelintensa erilaisten sovellusten parissa.

Kolmasosa valveillaolotunneista menee puhelinta tuijottaessa, kertoo BBC. Sovelluskäyttöä monitoroivan App Annien selvityksessä paljastui, että ihmiset viettävät noin 4,8 tuntia päivässä puhelintensa parissa.

– Isot ruudut tekevät hidasta kuolemaa samalla, kun mobiilissa rikotaan ennätyksiä käytännössä jokaisessa kategoriassa: ajankäytössä, latausmäärissä ja liikevaihdossa, App Annien edustaja Theodore Krantz kuvailee.

Puhelin vie jopa viisi tuntia

Selvityksen mukaan sovellukset vievät päivästä neljä tuntia ja 48 minuuttia. Määrä on lisääntynyt 30 prosenttia vuodesta 2019.

Käyttöaikaa laskettiin muun muassa Intiassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Singaporessa. Brasilialaiset, indonesialaiset ja Etelä-Koreassa asuvat käyttivät luurejaan tätäkin enemmän: yli viisi tuntia päivittäin.

Seitsemän kymmenestä minuutista menee somessa

Käytön aikana seitsemän kymmenestä minuutista vietettiin sosiaalisissa palveluissa ja kuva- ja videosovelluksissa. Johtopaikan vei TikTok.

Koronapandemian vaikutus elämään ja tapoihin näkyi sovelluskäytössä. Esimerkiksi ruoan tilaamiseen käytettävien ruoka- ja juomasovellusten käyttö kasvoi 50 prosenttia edellisestä vuodesta. Myös treeni- sekä hyvinvointisovellusten käyttö kasvoi. Shoppailusovelluksissa puolestaan vietettiin vuonna 2021 sata miljardia tuntia globaalisti.

Katso myös: Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – huomaatko eron muokatun ja todellisen maailman välillä? Juttu jatkuu videon alla.

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00

Somen ja puhelimen käyttö ei ole vähentymään päin. Jo vuoden 2019 suomalaiskyselyssä vajaa kymmenen prosenttia nuorista ilmoitti käyttävänsä somea puhelimella päivässä kahdeksan tuntia tai jopa enemmän

Somen vaikutuksista mielenterveyteen on saatu huolestuttavia tuloksia. Doven kyselyn mukaan joka neljäs suomalaisnuori on huolissaan siitä, että ei voi näyttää tosielämässä samalta kuin somessa. Lähes viidesosa kokee, että ei näytä tarpeeksi hyvältä ilman kuvanmuokkausta.

Lue myös:

    Uusimmat