Kuin tuuleen kadonneet – Mitä näille risteilymatkustajille tapahtui?

Daily Mailin nettiartikkelissa ihmetellään kadonneiden laivamatkustajien kohtaloa. Kansainvälisen yhdistyksen mukaan risteilyillä on kadonnut 165 ihmistä noin 15 vuoden aikana. Ovatko he joutuneet rikoksen kohteeksi, pudonneet laidan yli tai kenties ottaneet hengen itseltään?

John Halford

Huhtikuussa 2011 brittiläinen John Halford vietti viimeistä iltaa kaksi viikkoa kestäneellä risteilyllä Egyptissä. Ennen illalliselle menoa hän viestitti vaimolleen, että nähdään huomenna lentokentällä. Vielä puolenyön aikaan John nähtiin nauttimassa cocktaileja kansibaarissa. Sitten hän katosi.

Rouva Halford sai kuulla miehensä katoamisesta, kun hän oli valmistautumassa lentokentälle lähtöön. John oli vaimon mukaan ollut hyvin innoissaan matkasta. Häntä kiehtoi muinaisen Egyptin kulttuuri, ja hän halusi nähdä pyramidit.

Kanssamatkustaja kertoi, että nähdessään Johnin viimeisen kerran tämä oli selvin päin ja hyvällä tuulella. John oli jo pakannut matkalaukkunsa. Hänen passinsa, silmälasinsa, matkapuhelimensa ja reppunsa löytyivät hytistä. Repussa oli vaimolle ja tyttärille ostettuja koruja. Kaikki viittasi siihen, että John oli tulossa kotiin.

Ajan myötä toivo miehen palaamisesta ja hopeahääpäivän viettämisestä on hiipunut. Sydämessään vaimo uskoo miehen kuolleen. Hän yrittää järjestää elämää takaisin raiteilleen. Perheellä on nyt taloudellisesti tiukkaa, eikä sympatiaa heru vakuutusyhtiöltä sen paremmin kuin laivayhtiöltä. Vaimo ei voi saada edes lesken eläkettä, koska miestä ei ole julistettu kuolleeksi.

Rebecca Coriam

Rebecca Coriam oli 24-vuotias kadotessaan Walt Disney -yhtiön omistamalta laivalta, jossa hän oli nuorten ohjaajana. Miespuolinen kollega näki Rebeccan viimeisen kerran kuuden aikaan aamulla. Tämä vaikutti olevan poissa tolaltaan, mutta vastasi miehelle olevansa kunnossa ja menossa sänkyyn.

Rebeccan käveleminen on tallentunut valvontakameralle, mutta sen jälkeen hänestä ei ole näkynyt jälkeäkään. Hänen luottokorttinsa on hävinnyt, mutta sitä ei ole käytetty.

Rebeccan vanhemmat ovat neuvotelleet yhdysvaltalaisen tahon kanssa lakimuutoksesta, joka sallisi brittiviranomaisten tutkia maanmiestensä katoamisia ulkomailla. Meksikosta Los Angelesiin matkalla olleen Rebeccan katoamista pantiin tutkimaan vain yksi bahamalainen poliisi.

Poliisi uskoo, että Rebecca on tehnyt itsemurhan. Mikään ei kuitenkaan viittaa, että hän olisi ollut masentunut. Hän oli jopa ostanut yllätyksenä perheelleen liput Pariisin Disneylandiin.

Setä on varma, että sukulaistytölle on tapahtunut jotain pahaa. Myöhemmin perhe huomasi, että joku on vaihtanut salasanan Rebeccan Facebook-tiliin. Tekijän on täytynyt olla joku, joka tunsi nuoren naisen hyvin.

Sabine L

Sabine L nousi miehensä Ludwigin kanssa laivaan Southamptonista joulukuun 2006 lopulla seilatakseen kahden viikon aikana Kanarialle ja Madeiralle. Saksalainen pariskunta vetäytyi hyttiinsä puolen yön korvilla. Kun Ludwig heräsi, 62-vuotias vaimo ei ollut hytissä. Tehtiinkö hänelle jotain pahaa vai riistikö hän itse hengen itseltään?

Viime vuonna tapahtui aivan samanlainen onnettomuus kahdeksanpäiväisellä matkalla Norjan vuonoilla. Matkustajat olivat valmistautumassa nousemaan maihin, kun poliisi ilmoitti yhden matkustajan kadonneen. Kukaan ei saanut poistua aluksesta, ennen kuin poliisi oli suorittanut tutkimuksensa.

Francis Hemsley oli viimeksi nähty toissailtana illallisella. Seuraavana yönä 89-vuotias matkustaja katosi. Poliisi kertoi, että miehen hytistä löytyi viesti. Vaikka viestin sisältöä ei paljastettu, vaikuttaa selvältä, että Hemsley halusi kuolla.

Toinen iäkäs herra oli ollut kolme viikkoa risteilyllä, kun vaimo ilmoitti miehen kadonneen. Hänet oltiin nähty edellisen kerran keskiyöllä. Koko laiva koluttiin läpi ja sekä Iso-Britannian että Ranskan rannikkovartiosto etsivät häntä ilmasta ja mereltä käsin. Vielä vuoden päästä kukaan ei tiedä, mitä tapahtui.

Ikuinen arvoitus

Viisikymmentävuotiaan naismatkustajan kohtalo tukee teoriaa, että kadonneet olisivat tehneet itsemurhan. Nainen oli Karibian-risteilyllä miehensä kanssa. Valvontakameran nauhalta näkyy, kuinka nainen kiipeää hytin parvekkeen kaiteen yli ja syöksyy mereen.

Hänen ruumistaan ei löydetty, mutta ainakin perhe tietää, että hän teki itsemurhan ja on varmasti kuollut.

Näiden muiden ihmisten tapaukset eivät ole yhtä selkeitä. He hävisivät yön pimeydessä, kaukana merellä, ja heidän kohtalonsa jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja