Mainos

KSML: Tuhannet opiskelijat joutuvat hakemaan opinnoilleen lisäaikaa

Tuhannet yliopisto-opiskelijat joutuvat tänä vuonna hakemaan opinnoilleen lisäaikaa, kirjoittaa Keskisuomalainen. Syynä on, että heillä tulee täyteen seitsemän vuotta opintojen aloittamisesta.

Opintoaikojen rajausta koskevan lain mukaan joukkoa uhkaa opiskeluoikeuden menetys, jos yliopisto ei myönnä heille jatkoaikaa.

Korkeakoulututkintoihin tavoiteajat määrittelevä kiistelty lainmuutos hyväksyttiin kesäkuussa 2005, ja lakia sovelletaan lukuvuonna 2005 - 2006 ja tämän jälkeen opiskelunsa aloittaneisiin opiskelijoihin.

Lain mukaan syksyllä 2005 opintonsa aloittaneiden noin 19 000 opiskelijan tulisi valmistua maisteriksi tai vastaavaksi seitsemässä vuodessa eli käytännössä ensi heinäkuun loppuun mennessä.

Lehden mukaan opinnot ovat kuitenkin edelleen kesken arviolta ainakin yli kuudella tuhannella tuolloin aloittaneella opiskelijalla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön opetusneuvos Birgitta Vuorinen kertoo lehdessä, että lain keskeisenä tavoitteena oli lyhentää opiskeluaikoja. Vuorisen mukaan yliopistot joutuvat nyt miettimään, miten ne menettelevät opinnoissaan viivästyneiden kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.