Mainos

Krp tutkii rakennusalan veropetosvyyhtiä Lounais-Suomessa

Keskusrikospoliisi tutkii useiden rakennus- ja saneerausalalla toimivien osakeyhtiöiden toimintaa, jossa epäillään tehdyn törkeitä veropetoksia, törkeitä kirjanpitorikoksia ja rekisterimerkintärikoksia. Rikosvahingot nousevat useisiin satoihin tuhansiin euroihin.

Tutkinnan kohteena olevat osakeyhtiöt liittyvät toisiinsa erilaisten omistus- ja hallintojärjestelyiden kautta. Yritykset ovat toimineet Lounais-Suomen alueella. Tutkinnasta vastaa krp:n Turun yksikkö.

Jutussa on ollut vangittuna tähän mennessä kolme henkilöä. Rikoksesta epäiltyinä on kuulusteltu useita henkilöitä.

Juttukokonaisuuteen liittyvillä yhtiöillä on ollut lukuisia työmaita Lounais- ja Etelä-Suomessa. Joissakin tapauksissa kyseessä on ollut puhdas kuittikauppa, jossa ei ole lainkaan tehty todellista työtä.

Poliisin mukaan työntekijöille maksetuista palkoista on joissakin tapauksissa toimitettu ennakonpidätys ja muut pakolliset maksut, mutta niitä ei ole tilitetty verottajalle. Osa työmailla työskennelleistä työntekijöistä on saanut palkkansa täysin pimeänä. Työntekijöistä osa on ulkomaalaisia.

Yhtiöt ovat ilmoittaneet verottajalle ja muille viranomaisille harhaanjohtavia yhteystietoja ja niiden vastuuhenkilöiksi on merkitty henkilöitä, joilla ei ole ollut yhtiöissä todellista toimenkuvaa ja asemaa.

Esitutkinta käynnistyi syksyllä 2008. Pääepäillyt otettiin kiinni heti vuodenvaihteen jälkeen. Toiminta oli edelleen käynnissä kiinniottohetkellä.

Poliisi kehottaa rakennusurakoiden tilaajia olemaan entistä tarkempia tehdessään alihankintasopimuksia aliurakoitsijoiden kanssa.

Jutun esitutkinta on vasta alussa. Asia pyritään saamaan syyteharkintaan kuluvan vuoden aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.