KRP etsi ruumiita Airistolta – tämä oli lopputulos

Merenalaiset tarkastukset Airistolla Turun saaristossa on saatu päätökseen, kertoo keskusrikospoliisi (krp). 

Krp:n mukaan tämän ja viime vuoden aikana tehdyissä tarkastuksissa ei löytynyt vainajia. 

Löydökset ovat osoittautuneet pääasiassa ihmisen mereen heittämiksi jätteiksi, kuten jätesäkeiksi ja pressuiksi. 

Erityisesti haluamme kiittää Merivoimia ja tehtäviin osallistunutta sukellus- ja alushenkilöstöä. Työ on edellyttänyt erityisosaamista ja -välineistöä, ja yhteistyö on toiminut erinomaisesti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönberg Keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Tänä keväänä tarkastuksia tehtin Merivoimien Halli-alukselta käsin.

Osa kohteista pystyttiin todentamaan kauko-ohjattavien vedenalaisten robottien avulla, ja osaan kohteiden tarkastuksesta tarvittiin sukeltajien ammattitaitoa. Työ ja olosuhteet merellä olivat vaativia, ja turvallisuusnäkökulma oli otettava erityisesti huomioon. Poliisi kiittää vielä yleisöä työrauhan antamisesta.

Poikkeuksellinen operaatio liittyy Turusta vuonna 1994 kadonneen lakimiehen Ilpo Härmäläisen henkirikostutkinnan myötä Airistolla tehtyihin etsintöihin. Härmäläisen ruumis löydettiin kyseiseltä alueelta. Ennen Härmäläisen löytymistä löydettiin myös vuonna 1979 kadonnut mies, jonka kuolemaan ei liittynyt rikosta.

Airiston merenpohja päätettiin tarkastaa mahdollisten vainajien löytämiseksi.

Kadonneen lakimiehen murha selvitettiin 30 vuotta teon jälkeen 7:57
Katso myös: Kadonneen lakimiehen murha selvitettiin 30 vuotta teon jälkeen. Haastattelussa Airiston murhan päätutkija Jari Veijalainen.

Lue myös:

    Uusimmat