Mainos

Victoria näpäytti kouluaan täydellisellä tavalla – vitsaili oppilaille annetusta ohjeistuksesta

Useat amerikkalaismediat ovat uutisoineet Victoria-nimisen tytön hulvattomasta lainauksesta vuosikirjassa.

Maailmalta kantautuu usein uutisia oppilaista, jotka on käännytetty koulusta tai joiden on käsketty pukemaan jotain sopivampaa ylleen sen vuoksi, ettei heidän asunsa ole täyttänyt koulun vaatimuksia. Usein oppilaiden asut ovat kuitenkin vallitsevan käsityksen mukaan olleet täysin sopivia. 

Esimerkiksi Summer-niminen mallioppilas ei saanut lupaa osallistua omiin valmistujaisiinsa pukeuduttuaan koulussa sääntöjen vastaiseen, olkapäitä hieman paljastavaan paitaan. Eräs 10-vuotias tyttö joutui puolestaan käyttämään takkia hellepäivänä, kun opettaja syytti tytön toppia sopimattomaksi.

Nyt oman koulunsa asukoodiin kyllästynyt Victoria "Tori" DiPaolo on saanut somehuomiota twiitattuaan kuvan vuosikirjan lainauksestaan.

Yahoo-sivuston mukaan DiPaolon käymässä West Milfordin lukiossa oppilailla on viralliset ohjeistukset pukeutumiselleen. Koulu kieltää muun muassa halter-malliset kaula-aukot, shortsit, rintamusta tai vatsaa paljastavat paidat ja kaikki vaatteet, joissa on reikiä tai repeämiä, jotka tekevät asusta "paljastavan tai vihjailevan". Luonnollisesti näkyvissä olevat rintaliivin olkaimet tai paljaat olkapäät ovat myös ehdottomasti kiellettyjä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

DiPaolon kirjaan lisäämässä lainauksessa lukee: "Olen pahoillani, veivätkö olkapääni huomiosi tämän lainauksen lukemisesta?"

"Tori 1 – asukoodi 0", DiPaolo hehkutti twiitissään.

Huffington Postille nuori nainen kertoi taistelleensa usein koulun asukoodia vastaan. DiPaolo toteaa, että ohjeistukset osuvat useimmiten vain tyttöihin. Vaikka poikiakin on kielletty käyttämästä hihattomia paitoja, he eivät DiPaolon mukaan joudu koskaan ongelmiin kieltoa rikkoessaan. Toisin on tytöillä.

– Kun rintaliivieni olkain vahingossa vilahtaa, minun pitää lähteä oppitunnilta vaihtamaan vaatteita, tyttö kritisoi.

DiPaolon mielestä on naurettavaa kieltää olkapäät paljastavat paidat.

– Kukaan ei häiriinny olkapäistäni, ja siitä oikeastaan sain inspiraation lainaukseeni.

DiPaolon mukaan opettajat suhtautuivat hänen lainaukseensa hyvin. Tytön mukaan rehtoria lukuun ottamatta yleinen mielipide on, että asukoodi on naurettava.

***

8:49

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.