Kaksi amerikkalaisteiniä pukeutui samankaltaisiin vaatteisiin kouluun – vain tyttö sai huomautuksen "liian paljastavasta" paidasta

Räväkästä tyylistään tunnettu englanninopettaja joutui tylyn kritiikin kohteeksi netissä: ”Hän ei ole sovelias roolimalli lapsille, joihin on niin helppoa vaikuttaa” 1:54
Katso myös: Eräs räväkästä tyylistään tunnettu opettaja joutui tylyn kritiikin kohteeksi.

Lukiolainen Drew halusi osoittaa koulunsa pukeutumisohjeistuksien älyttömyyden testillä, johon hän pyysi mukana kaverinsa Kenzien. Lopputulos oli se, että samankaltaisista asuista huolimatta huomautus annettiin vain Kenzielle. Drew kertoi kokeesta BuzzFeedille ja Daily Mailille.

Yhdysvaltain Illinoisissa asuvat 17-vuotiaat lukiolaiset Drew Jarding ja  Kenzie Crimmins päättivät osoittaa vaatekokeella, että heidän koulunsa pukeutumisohjeistukset ovat seksistisiä. He kuvasivat testin videolle, josta tuli somehitti. 

Ohjeistukset tuntuivat epäreiluilta

Drew kertoo koulun pukeutumisohjeiden kieltävän spagettiolkaimet tai olkaimet, jotka jättävät liian ison osan olkapäistä näkyviin. Kiellettyjen listalla ovat niin ikään crop topit ja revityt farkut. Housujen, mekkojen ja shortsien pitää yltää polven alapuolelle.

Drew on hieman yli viikon ajan pukeutunut erilaisiin sääntöjen vastaisiin asuihin. Teinipoika kertoo, ettei ole tähän mennessä saanut yhtäkään huomautusta. 

– Mielestäni nämä ohjeistukset olivat jo kauan olleet epäreiluja, mutta en tiennyt ongelman syvyyttä. Käytin monia erilaisia asuja, jotka olivat ohjeistusten vastaisia eikä minulle oltu koko viikkona sanottu yhtään mitään, hän kertoo.

– Monet tyttöpuoliset kaverini ovat saaneet huomautuksia aina vain uudestaan siksi, että heillä oli samanlaiset vaatteet kuin minulla ja muilla pojilla, Drew kertoo Daily Mailille.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Uusi koe tytön kanssa

Idea uuteen kokeeseen syntyikin pukeutumisohjeistusten pohjalta. Drew päätti testata, saisiko tyttö huomautuksen pukeutumisestaan vastaavassa tilanteessa.

Drew ryhtyi testiin luokkalaisensa Kenzien kanssa. Kummatkin laittoivat päälleen crop topin, joka jättää navan näkyville. Kenziellä on jalassaan leggingssit ja Drew´lla shortsit. 

Drew kerto BuzzFeedille halunneensa heidän pukeutuvan niin samoin kuin mahdollista kuitenkin sillä erotuksella, että Kenzien asu olisi hieman ”hillitympi” kuin hänen. Näin siksi, että pukeutumisohjeistuksen sävy todella kävisi ilmi.

Kenzie sai huomautuksen, Drew ei

Drew videoi heitä koulupäivän aikana. Klipillä he antavat ymmärtää viiden opettajan nähneet heidät. Kukaan ei tässä vaiheessa sanonut heille mitään.

Videon lopuksi Drew ja Kenzie kertovat Kenzien saaneen kirjallisen huomautuksen pukeutumisestaan, koska hänen vatsansa näkyi. Drew ei tällaista huomautusta saanut.

– Minulle sanottiin, että paitani oli todella paljastava. Ehdotettiin, että menisin vaihtamaan sen toiseen, Kenzie kertoo Buzz Feedille.

Tilanne suututtaa Kenzietä.

– Suoraan sanoen minun tekisi mieli pukeutua tähän tyylin useammankin, koska standardit eivät ole samat, hän sanoo.

Vaatetesti sai paljon huomiota

Drew’n videota on katsottu yli kuusi miljoonaa kertaa. Hän kertoo luokkalaistensa olevan hänen kanssaan samoilla linjoilla pukeutumiskoodista. Eräät opettajat ovat myös kuulemma tulleet sanomaan hänelle, että hän toimii ansiokkaasti. 

Drew kommentoi Daily Mailille, että hänen mielestään kyseessä on iso ongelma, joka on haitaksi tyttöjen itseluottamukselle ja välittää aivan vääränlaista viestiä. Jos pukeutumisohjeistuksen tarkoitus on auttaa, on sen vaikutus hänen mielestään aivan päinvastainen.

– Olisi hienoa nähdä pukeutumisohjeistusten muuttuvan järkevämmiksi ja ei-seksistisiksi, hän toteaa.

Daily Mailille Drew kertoo, että toistaiseksi koulu ei ole ilmoittanut mahdollisista muutoksista pukeutumisohjeistuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat