Mainos

Koulun mukaan tytön asu "häiritsi poikia" – tuohtunut isä tyrmää epäreilut säännöt

Kahdeksasluokkalaisen tytön hellepäivän asu kiellettiin koulussa Yhdysvalloissa, mutta tyttö ja hänen isänsä saivat koko koulupiirin hallinnon miettimään pukeutumisrajoituksia uudestaan.

Jos Tony Alarconia ei haittaa hänen 13-vuotiaan tyttärensä vaatetus, ei hänen mielestään sen pitäisi haitata myöskään muita koulupiirissä olevia. Isä olikin pettynyt, kun Kalifornian Los Gatosissa sijaitseva peruskoulu kertoi hänen tyttärelleen, Demetra Alarconille, että hänen käyttämänsä haalari oli liian lyhyt ja häiritsi poikia.

– Kun minulle puhuttiin pukukoodista viime viikolla, he sanoivat, että rintaliivieni remmi näkyy. Luoja vieköön minä saatan käyttää rintsikoita, Demetra sanoo.

CBSn uutisvideolta voit katsoa kuvan kahdeksasluokkalaisen tytön sinisestä haalarista, joka koulun mukaan häiritsi poikia.


Koulu pyysi isää tuomaan tyttärelleen vaihtovaatteet, ja niin isä tekikin: hän toi tyttärelleen spagettiolkaimisen topin ja shortsit, joita koulun johto ei myöskään hyväksynyt. Ohutolkaimiset topit ja alle kymmenen senttimetrin shortsien sisälahkeet eivät nimittäin ole Los Gatosissa sallittuja.

– Siis ulkona on yli 30 astetta ja hän käyttää leggingsejä, koska ei halua joutua shortsien takia puhutteluun pukukoodista. Ja se ei ole okei, sen täytyy muuttua, Alarcon sanoo.

Los Gatosin koulupiirin lausunnon mukaan oppilaiden tulee käyttää vaatteita, jotka soveltuvat koulun aktiviteetteihin, joihin oppilaat osallistuvat.

Pukeutumisrajoitukset vaikuttavat tyttöjen kehonkuvaan

Tony Alarconin mukaan koulupiirin tiukat pukeutumisrajoitukset ovat epäreiluja, ja ne kohdistuvat erityisesti naisiin. Vaikka pukukoodin mukaan pojat eivät saa käyttää hattuja, Demetran mukaan pojille huomautetaan asiasta hyvin harvoin.

– Suurin osa mainituista vaatteita on naisten vaatteita, kuten niskalenkkitoppeja tai spagettiolkaimisia toppeja. Meillä täytyy olla pukukoodi, joka on reilu ja järkevä, ja joka ei aiheuta tunneongelmia; aiheuta heitä kyseenalaistamaan vartaloitaan tai tuntemaan itseään seksisymboleiksi 13-vuotiaina. Koska sitä he eivät ole, he ovat vain lapsia, isä sanoo.

Alcron aloittikin keskustelun koulupiirin pukukoodista sosiaalisessa mediassa. Myös monet muut vanhemmat ilmoittivat huolensa pukeutumisrajoitusten negatiivisesta vaikutuksesta tyttöjen vartalonkuvaa kohtaan.

Tempauksen myötä Los Gatosin koulupiiri onkin ottanut tiukat pukeutumisrajoitukset uudelleen mietintään.

***

2:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.