Krista Pärmäkoski tarjoili upean hiihdon ja hurjaa draamaa Lahdessa – suomalaislupaus kukisti moninkertaisen arvokisavoittajan

Krista Pärmäkoski hiihti Salpausselällä palkintopallille:"Kannustus oli kovaa" 1:53
Krista Pärmäkoski kommentoi hiihtoaan Lahden 10 kilometrin perinteisen kilpailun jälkeen.

Krista Pärmäkoski hiihti kolmanneksi Lahden Salpausselän kisojen kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa lauantaina.

Pärmäkoski jäi kilpailun voittaneelle Norjen Therese Johaugille 11,8 sekuntia. Kisan kakkoseen, Ruotsin Ebba Anderssoniin jäi matkaa 8,4 sekuntia.

Pärmäkoski oli vielä viime hetkiin saakka taistelemassa jopa kakkossijasta, mutta hän kaatui viimeisessä mutkassa ennen hiihtostadionille tuovaa laskua. Pärmäkoski pääsi kaatumisensa jälkeen nopeasti ylös, mutta sekunteja tuhraantui.

Johaug joutui kamppailemaan voitosta tosissaan Anderssonin kanssa. Kaksikko oli väliajoissa koko matkan vain muutaman sekunnin sisällä toisistaan. Andersson jäi lopulta Johaugista ainoastaan 3,4 sekuntia.

Suomalaispanos oli kilpailussa muutenkin vahva. Johanna Matintalo hiihti kymmenenneksi 56,3 sekuntia voittajalle hävinneenä. Matintalo, 23, jätti taakseen muun muassa ruotsalaisen moninkertaisen arvokisavoittajan Charlotte Kallan, joka hävisi noin kuusi sekuntia. Kerttu Niskanen oli 13:s,  Laura Mononen 15:s ja Anne Kyllönen 18:s.

Maailmancupin pisteille hiihtivät myös sijalla 25 Susanna Saapunki, sijalla 27 Jasmi Joensuu ja sijalla 29 Katri Lylynperä