Krista Pärmäkoski pohtii, mitä Therese Johaugin lopettaminen muuttaa – "Mielenkiintoista"

Norjalaisen supertähden Therese Johaugin lopettaminen on avaamassa peliä naisten maastohiihdossa. Krista Pärmäkoski pohtii, että yhteislähtökilpailuista tullee taktisempia.

Johaug hyvästeli lauantaina Holmenkollenin yleisön edessä voitokkaasti maailmancupin 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Hän oli ilmoittanut lopettamispäätöksestään sosiaalisessa mediassa edellisenä päivänä.

Holmenkollenin 30 kilometrilla toiseksi sijoittunutta Pärmäkoskea Johaugin päätös ei yllättänyt.

– Osasin tavallaan odottaa sitä, että ehkä näin saattaa olla tuollaisen huiman olympiaperiodin jälkeen, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton ääninauhalla.

Johaug saavutti helmikuussa Pekingissä kauan jahtaamaansa henkilökohtaista kultaista olympiamenestystä. Hän voitti kisoissa uransa ensimmäiset kolme henkilökohtaista kultamitalia.

– Toki toisaalta miettii, että on ensi vuonnakin arvokisat, mutta Therese kun on saavuttanut kaiken jo MM-kisoissakin, ei hänellä ole sellaista painetta. Ei hän taloudellisesti tarvitse tätä työtä, Pärmäkoski ynnäili.

"Miten siinä tulee käymään"

Johaug on hallinnut viime vuodet naisten maastohiihdon normaalimatkojen kilpailuja ja jäänyt vain harvoin ilman voittoa. Valtiattaren poistuminen mullistaa kansainvälistä hiihtoa.

– Onhan Johaug hiihtänyt ihan äärettömän hienon uran, ja (hänen lopettamisensa) tulee varmasti muuttamaan meidän naisten kisojen taktiikkaa ensi kaudelle. Yhteislähdöissä tuskin tullaan hiihtämään ihan noin kovaa alusta asti, mitä vaikka tänään hiihdettiin. Kyllähän siinä ihan lämä tiskissä mentiin ja itsekin joutui vähän riskillä tänään vetämään. Varmasti tulee taktisempia kisoja, Pärmäkoski perkaili.

Suomalainen pohtii, ettei jatkossa ole välttämättä yhtä ylivertaista naista. Hän pohtii, että kilpailut tullevat olemaan tasaisia.

– Toki nuoria on nousemassa koko ajan, mutta nouseeko heistä Johaugin perijä? Pidetäänkö me samanlaista taktiikkaa? Toki nyt näyttää, että se ihan hyvin sopii. Kirit eivät välttämättä riitä. On mielenkiintoista, miten siinä tulee käymään.

– Suuremmalla osalla on mahdollista ottaa se ykköspaikka. Tänään oli aika selkeää, että kahdesta viimeisestä podiumpaikasta kamppailevat kaikki muut, että Therese menee menojaan. Se luo varmasti eri tavalla jännitystä kisaan, kun oikeasti taistellaan voitosta.

Lue myös:

    Uusimmat