Krista Pärmäkoski järkyttyi karusta dopingvideosta – "Alkoi särkeä kättä"

Suomen joukkueen miehet näyttivät Krista Pärmäkoskelle torstai-iltana netissä levinneen videon, jossa Itävallan Max Haukella on verenvaihto kesken.

Hauke on yksi viidestä pidätetystä hiihtäjästä. Jokainen on myöntänyt veridopingin käytön. Video levisi illalla nopeasti, myös Suomen joukkueen keskuuteen.

– Tulin iltapalalle puoli kymmenen aikaan, niin pojat sen näyttivät. Alkoi särkeä kättä kyllä, en yhtään tykkää nähdä verta. Oli se aika karua, Pärmäkoski sanoi.

– Kyllä hänestä näki, että taisi olla aika shokissa siinä tilanteessa. En tiedä mitä muuta sanoisin, mutta ei uskoisi, että nykypäivänä vielä jotkut yrittävät tuollaisia keinoja käyttää, Pärmäkoski sanoi.

Hän kertoo lukeneensa mediasta, että veridopingin käyttö on yllättänyt asiantuntijoita. Vanhahko menetelmä näkyy biologisessa passissa helposti.

– En ole hirveästi perehtynyt tuohon dopingiin, Pärmäkoski sanoi.

– Hyvä, että testausjärjestelmä toimii ja se, että he (poliisit) tekivät iskun täällä. Se on varmasti pelote ihan kaikille, ei pelkkä dopingtuomio vaan voi tulla isompaakin. Urheilijat, jotka ovat olleet siinä mukana miettivät varmasti, että kannattiko, hän päätti.

Lue myös:

    Uusimmat