Krista Pärmäkoskelta jo vahvoja vihjeitä MM-valinnoista – Iivo Niskasella yksi kisa ylitse muiden

4:56
MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ennakoi Salpausselän maailmancupin suomalaisnäkymiä.

Suomen maastohiihtotähdet Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski kertoivat melko avoimesti jo MM-suunnitelmistaan Lahden maailmancup-viikonlopun aattona perjantaina. 

Pärmäkosken alkukausi meni pipariksi viikkojen sairastelun takia, mutta Tour de Ski antoi uskoa myös helmi-maaliskuun vaihteessa käytävien MM-kisojen kannalta. Lahden kisat näyttävät, saiko kymmenkertainen arvokisamitalisti rankasta kiertueesta haluamaansa lisäpotkua. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

MM-Oberstdorfissa Pärmäkoski tähtää varsinkin henkilökohtaisille normaalimatkoille. 

– Todennäköistä on, etten hiihdä sprinttiä. Enkä usko, että hiihdän parisprinttiäkään, Pärmäkoski totesi perjantaina. 

– Aloitetaan yhdistelmäkisasta ja katsotaan sitten. Näin tein olympialaisissakin (Pyeongchangissa vuonna 2018), Pärmäkoski jatkoi MM-kisojen normaalimatkoista, jotka ovat naisilla yhdistelmäkisan lisäksi 10 kilometrin vapaa väliaikalähdöllä ja 30 kilometrin perinteinen massalähdöllä. 

Pärmäkoski aikoo kilpailla Lahden lisäksi seuraavana viikonloppuna Ruotsin Falunissa. Sitten hän suntaa valmistavalle MM-leirille Seiser Almiin Italiaan. 

Niskanen etenee kuninkuusmatkan ehdoilla

Iivo Niskanen palaa Lahdessa kisaladuille lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Olympiavoittaja on omien sanojensa mukaan laatimassaan MM-aikataulussa, ja uskoo seuraavien kisaviikonloppujen (Lahti ja Falun) sysäävän häntä taas askelta lähemmäs huippuiskua. 

MM-kisoihin Niskanen lähtee tavoittelemaan menestystä henkilökohtaisilta normaalimatkoilta, viestiä unohtamatta. 

– 50 kilometriä (perinteinen hiihtotapa) on tietenkin päämatka. Se, miten muihin matkoihin (15 + 15 kilometrin yhdistelmäkilpailu ja 15 kilometriä vapaalla) suhtaudun, näkee sitten siellä, 50 kilometrin olympiavoittaja puntaroi. 

Lahdessa hiihdetään tänä viikonloppuna viesti sunnuntaina. MM-kisoissa Suomen miesten joukkue, jossa hiihtävät ilman suuria yllätyksiä Niskanen, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki, on Norjan ja Venäjän takana ykkössuosikki pronssille. 

Lahden tai MM-kisojen viestijoukkuejärjestyksestä Niskanen ei sanonut vielä mitään, mutta uskoo löytävänsä itsensä tutulta perinteisen paikalta. 

– Minulle (se viestipaikka) on oikeastaan ihan sama. Arvokisoissa olen ollut joka kerta kakkososuudella vuodesta 2014 lähtien. Se on yleensä ollut osuus, jossa on (Aleksandr) Bolshunov ja (Martin Johnsrud) Sundby vastassa. Eiköhän se todennäköistä ole, että siinä ollaan, Niskanen pyörittelee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja