Loppunousu hyydytti Krista Pärmäkosken Tourin palkintosijoilta – ruotsalaistähti nykäisi, Jessica Diggins teki historiaa

Krista Pärmäkoski on sijoittunut viidenneksi Tour de Skin naisten kokonaiskilpailussa. Hän hiihti 12:nneksi yhteislähtönä käydyssä Tourin päättäneessä 10 kilometrin mittaisessa Alpe Cermisin loppunousussa. Tourin kokonaiskilpailun voitti Yhdysvaltain Jessica Diggins.

Pärmäkoski lähti Tourin huipennukseen kokonaistilanteen kolmossijalla, mutta takana oli useita vaanijoita pienehköin eroin. Tourin kärkinainen Diggins oli sen sijaan 1.51 minuuttia edellä, ja kakkoseen, Venäjän Julia Stupakiin oli matkaa niin ikään tuntuvat 57 sekuntia.

Diggins säilytti vaivatta asemansa Tourin kokonaiskilpailun ykkösenä hiihdettyään päätösetapilla toiseksi. Stupak oli päätösetapilla kolmas ja piti puolestaan kakkossijansa.

Kuudentena päätösetapille lähtenyt ruotsalaistähti Ebba Andersson nykäisi loppuetapin puolivälissä muulta joukolta karkuun. Hän oli ennen sunnuntaita 19 sekuntia kokonaistilanteen kolmosta Pärmäkoskea perässä, mutta kuittasi lopulta kokonaiskilpailun kolmoseksi päätösetapin ykkösenä.

Pärmäkoski hyytyi pahasti loppunousun edetessä ja menetti sijoja pitkin matkaa. Suomalainen tuli maaliin 12:ntena, 1.41,2 minuuttia Anderssonista. Kokonaiskilpailussa Pärmäkoski tuli viidenneksi, 3.23,0 minuuttia Digginsistä.

Johanna Matintalo oli päätösetapilla 23:s ja kokonaiskilpailussa 17:s.

Digginsistä tuli historian ensimmäinen Tour de Skin kokonaiskilpailun voittanut yhdysvaltalainen. Norjalaiset eivät osallistuneet tämänkertaiselle Tourille.

Miesten loppunousu käynnistyy Suomen aikaa kello 16.35.