Mainos

Kriisiryhmä suosittaa kovia otteita Kosovossa

Riippumaton kansainvälinen kriisiryhmä ICG, jonka jäseninä on mm. entisiä valtionpäämiehiä ja pääministereitä, suosittaa Yhdysvaltain ja Euroopan maiden laajamittaista sotilaallista väliintuloa Kosovossa. Vain näin pystyttäisiin ryhmän mukaan katkaisemaan yhä kiihtyvä etnisen väkivallan ja joukkomurhien kierre.

Järjestön mielestä lännen on valittava, antaako se Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille vapaat kädet kylvää tuhoa albaanien keskuudessa vai lähettääkö se alueelle Naton joukkoja ja tekee Kosovosta käytännössä kansainvälisen suojelualueen. Kyse on myös Naton uskottavuudesta, järjestö painottaa tiedotteessaan.

ICG:n mielestä Nato-maiden hallitusten olisi esitettävä Milosevicille tiukka uhkavaatimus: joko Kosovo saa kansainvälisesti valvotun itsehallinnon ja maakunnan itsenäisyydestä järjestetään demokraattinen kansanäänestys tai kansainvälinen yhteisö tunnustaa Kosovon itsenäisyyden ja lähettää sinne joukkoja joka tapauksessa. Vuonna 1995 perustettu ICG pyrkii ehkäisemään kriisejä maailman eri kolkissa keräämällä tietoja ja laatimalla puolueettomia analyysejä poliittisten päättäjien käyttöön. Järjestön puheenjohtajana on entinen amerikkalaisenaattori George Mitchell.

Etyjin johtaja vahvisti serbien kidnappauksen

Euroopan yhteistyö- ja turvallisuusjärjestön Etyjin tarkkailijoiden johtaja William Walker vahvisti eilen tiedon, jonka mukaan albaanikapinalliset ovat kidnapanneet viisi serbiä Kosovossa.

Walker kertoi Britannian kansalliselle yleisradioyhtiölle BBC:lle, että Etyjin tarkkailijat yrittävät saada kidnapattuja serbejä vapaaksi neuvottelemalla albaanikapinallisten kanssa. Kidnapattujen joukossa on kolme naista ja kaksi miestä. Walkerin mukaan viiden aseettoman siviilin panttivangiksi ottaminen rikkoo Etyjin rauhanpyrkimyksiä vastaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.