Mainos

Krems tulee Nesteelle odotettua kalliimmaksi

Neste joutunee maksamaan ennakoitua selvästi enemmän itävaltalaisen Krems Chemien osake-enemmistöstä. Syynä on Kremsin osakkeen kallistuminen Wienin pörssissä. Neste teki viime perjantaina Kremsin osakkeista julkisen ostotarjouksen. Tarjous oli 585 shillinkiä eli noin 250 markkaa osakkeelta. Kremsin osakkeen loppukurssi Wienin pörssissä nousi kuitenkin keskiviikkona Nesteen tarjouksen yläpuolelle, 610 shillinkiin. Ennen kuin Neste esitti tarjouksensa, osakkeen kurssi oli 420 shillinkiä.

-Harkitsemme parhaillaan, korotammeko omaa tarjoustamme. Se lienee edessä, jos haluamme saada osake-enemmistön. Tunnemme edelleen suurta kiinnostusta Kremsiä kohtaan, Neste Chemicalsin viestintäpäällikkö Johan Zilliacus kertoo.

Tähän mennessä Neste on ostanut 15 prosenttia Kremsin osakkeista kahdelta yksityiseltä pääosakkaalta ja sitoutunut ostamaan heillä vielä olevat 20 prosenttia osakkeista.

"Dyno harkitsee vihamielistä valtausta"

Neste ei ole ainoa Kremsin osake-enemmistöä havitteleva taho, sillä norjalaisyhtiö Dyno harkitsee kilpailevan ostotarjouksen tekemistä. Dyno ilmoittaa maanantaina, jättääkö se Nestettä paremman tarjouksen. Yhtiöllä on tätä nykyä hallussaan 10 prosenttia Kremsin osakkeista

-Asia voidaan nähdä niin, että Dyno havittelee vihamielistä valtausta. Meidän ostotarjouksemme on luonteeltaan ystävällismielinen, sillä tarjouksemme takana on Kremsin toimivan johdon tuki, Zilliacus toteaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.