Julkaistu 14.10.2003 12:09(Päivitetty 28.02.2005 14:06)
400 g luutonta naudan- tai lampaan lapaa tai etuselkää
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
½ chili tai ripaus chilijauhetta
5 salottisipulia
3-5 valkosipulinkynttä
pala selleriä
pippuria
1 vihreä paprika
4 dl lihalientä
2 tl hunajaa
2 tomaattia
1 dl oliiveja
100 g fetajuustoa
1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.
2. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja selleri. Leikkaa sipulit puolikkaiksi, valkosipulit viipaleiksi ja selleri paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Paloittele tomaatti lohkoiksi.
3. Kuumenna öljy padassa, lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää lihapalat ja ruskista niitä.
4. Lisää pataan sipulit ja selleri. Mausta pippurilla. Kypsennä hetki sekoitellen ja kaada päälle lihaliemi ja hunaja. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää paprikat joukkoon puolen tunnin kypsentämisen jälkeen.
5. Lisää pataan lopuksi tomaatit, oliivit ja murustettu fetajuusto.