Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kreikkalainen lihapata

Finfood
Julkaistu 14.10.2003 12:09(Päivitetty 28.02.2005 14:06)
  • 400 g luutonta naudan- tai lampaan lapaa tai etuselkää
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ chili tai ripaus chilijauhetta
  • 5 salottisipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • pala selleriä
  • pippuria
  • 1 vihreä paprika
  • 4 dl lihalientä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tomaattia
  • 1 dl oliiveja
  • 100 g fetajuustoa
  • 1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.
  • 2. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja selleri. Leikkaa sipulit puolikkaiksi, valkosipulit viipaleiksi ja selleri paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Paloittele tomaatti lohkoiksi.
  • 3. Kuumenna öljy padassa, lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää lihapalat ja ruskista niitä.
  • 4. Lisää pataan sipulit ja selleri. Mausta pippurilla. Kypsennä hetki sekoitellen ja kaada päälle lihaliemi ja hunaja. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää paprikat joukkoon puolen tunnin kypsentämisen jälkeen.
  • 5. Lisää pataan lopuksi tomaatit, oliivit ja murustettu fetajuusto.

Lisää aiheesta:

Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikanAinakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaaTämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Nukkuminen

    Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikan

  • 16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • 15:01
    Talvi-ihon hoito

    Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"

  • 13:29
    Brasilia

    Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?

  • 11:25
    Punkit

    Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!