Kreikka suomalaisten suosikki talouskriisistä huolimatta

Vaikka Kreikan taloustilanne horjuu, ei sen suosio suomalaisten matkakohteena ole heikentynyt. Aurinkomatkojen mukaan Kreikan matkoja on jo varattu tälle kesälle jopa viime vuotta enemmän.

Aurinkomatkojen mukaan Kreikan talouskriisin jälkimainingit eivät näy matkailijoille maan saarilla: kaikki palvelut toimivat, ja saarilla on turvallista. Matkailun osalta ilmapiiri on maassa toiveikas. Pelkästään Kreetalla matkustajamäärien uskotaan kasvavan kymmenyksellä vuoteen 2012 verrattuna. Myös Rodoksella odotetaan hyvää kesäkautta, sillä varausmäärät ovat nousseet viime vuoteen verrattuna. Myös säät ovat suosineet kesäsesongin ensimmäisiä Kreikan matkailijoita, sillä hellekeleistä on päästy tänä vuonna nauttimaan poikkeuksellisen aikaisin.

– Kevät on myönteistä aikaa, ja kreikkalaisten luonne on muutenkin positiivinen, vaikka yksittäinen kreikkalainen varmasti miettii rahan riittävyyttä. Kreikkalaiset odottavat erityisesti sellaisia vierailijoita, jotka yöpyvät ja aterioivat paikallisten pitämissä hotelleissa ja ravintoloissa. Suosimalla pieniä paikallisia yrityksiä voi varmistaa kohteen elinkeinoelämän säilymisen, muistuttaa Rodoksen kohdepäällikkö Jaana Hatzijoannidi, joka on työskennellyt Kreikassa yli 20 vuotta.

Hinnat jopa alempana

Kreikan saarilla monet kaupat, ravintolat ja hotellit ovat auki vain sesongin ajan, eli noin 7 kuukautta keväästä syksyyn. Tänä aikana tehdään koko vuoden tulos. Moni kreikkalainen tekee kesäsesongin aikana kahta tai kolmeakin työtä samanaikaisesti.

– Kriisi on herättänyt ihmisissä kekseliäisyyttä. Taloudellisten haasteiden keskellä yhteishenki ammattikuntien kesken on kasvanut, ja nyt lähdetään mielellään kokeilemaan uusia asioita. Esimerkiksi talvikaudella ravintoloilla oli tiistai-alennuksia, joilla menun sai kymmenellä eurolla ja kahvin kahdella eurolla. Kaiken kaikkiaan hinnat ovat edellisvuosien tasolla, tai jopa hieman alempana, kertoo Kreetan kohdepäällikkö Maria Widell, joka on työskennellyt Kreetalla vuodesta 2002.

Heikentyneestä taloudellisesta tilanteesta huolimatta hotellit tekevät investointeja ja panostavat kunnostustöihin varmistaakseen matkailijoiden saapumisen myös tulevaisuudessa.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: Aurinkomatkat

Lue myös:

    Uusimmat