Mainos

Kreikan yleislakko yltyi mellakaksi

Kreikassa yleislakko on yltynyt tänään mellakaksi pääkaupungissa Ateenassa. Mellakkapoliisi joutui ampumaan kyynelkaasua parlamentin edustalla olleeseen mielenosoittajajoukkoon, kun osa protestiin osallistuneista nuorista oli heitellyt polttopulloja ja sytyttänyt roska-astioita tuleen.

Yleislakon kourissa oleva Kreikka on tällä hetkellä tuhansien lakkoilijoiden temmellyskenttä. Hallituksen säästöohjelmaa vastustavat lakkoilijat ovat sulkeneet muun muassa lentokenttiä, pankkeja, kouluja ja osan kaupoista. Maan parlamentti käsittelee säästöohjelmaa parhaillaan.

Ateenassa bussit ja raitiovaunut ovat lakossa, mutta metro kulkee jotta ihmiset pääsevät keskustaan osallistumaan mielenosoituksiin.

Parlamenttitalon eteen on kerääntynyt tuhansia mielenosoittajia. Kaupunkiin on määrätty myös runsaasti poliiseja valvomaan järjestystä. Keskustassa poliisin kerrotaan ampuneen kyynelkaasua hajottaakseen nuorisojoukon, joka heitteli poliiseja kepeillä ja pulloilla.

Muutaman sadan ay-aktiivin joukko on myös saartanut Ateenan läheistä Pireuksen satamaa, josta suurin osa Kreikan turistisaarille kulkevista lautoista lähtee.

Mielenosoittajien vastustama säästöohjelma on ehto sille, että syvällä talouskriisissä rämpivä Kreikka saa lisälainaa EU:lta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. Parlamentti pui säästöjä parhaillaan.

Kansalaisten vastustuksesta huolimatta parlamentin uskotaan hyväksyvän säästöpaketin.

Yleislakko jatkuu vielä huomisen.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja