Mainos

Kreikan maastopalot roihahtivat jälleen

Viranomaisten mukaan maastopalot ovat aiheuttaneet ainakin 1,7 miljardin euron vahingot. Maailman luonnonsäätiö WWF on kritisoinut sekä palojen ehkäisyä että sammutustöitä.

Kreikassa poikkeuksellinen kuumuus on saanut uusia maastopaloja syttymään Peloponnesoksen niemimaalla. Muualla maassa tuhoisat palot oli saatu lähes kokonaan sammutettua, kertoivat paikalliset viranomaiset.

Niemimaan luoteisosassa Arkadian alueella yhden kylän asukkaan jouduttiin evakuoimaan palon alta.

Tilanteen ei uskota hellittävän viikonvaihteessa, sillä Kreikkaan on ennustettu jälleen 40 asteen lämpötiloja.

Tänään paloja sammutettiin vielä Parnon-vuoren lähellä Peloponnesoksella sekä Evian saarella Ateenan pohjoispuolella. Sotilaat ja palomiehet sanoivat saaneensa Evian palot kuitenkin hallintaan.

Maailman luonnonsäätiö WWF moitti tänään Kreikkaa palojen hoidosta. Metsäasiantuntija Nikos Georgiadiksen mukaan puutteita oli muun muassa palojen ehkäisyssä, palomiesten koulutuksessa ja sammutuskalustossa.

Viranomaisten mukaan maastopalot ovat aiheuttaneet ainakin 1,7 miljardin euron vahingot. Niissä on kuollut viikon aikana yli 60 ihmistä.

Kuusi palomiestä kuoli Kroatiassa

Metsäpalot ovat koetelleet myös Kroatiaa, ja tänään ilmoitettiin, että kuusi kroatialaista palomiestä oli löydetty kuolleina Kornatin saarella. Palomiehet olivat olleet sammuttamassa saaren kansallispuistossa riehunutta metsäpaloa.

Kroatialaisten palomiesten ryhmä oli jäänyt saarroksiin, kun tuuli muutti äkkiä suuntaa. Yli kymmenen muuta ryhmän jäsentä on viety sairaalahoitoon Zagrebiin.

Kroatian Adrianmeren rannikolla on riehunut kesäkuun jälkeen metsäpaloja noin 13 000 hehtaarin suuruisella alueella.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.