Mainos

Kreikan konservatiivit: Ei hallitusta ilman vasemmiston Syrizaa

Kreikassa hallitussovun saavuttaminen näyttää taas vaikeutuvan. Konservatiivien puheenjohtaja Antonis Samaras sanoo, että hallitusta ei voida muodostaa ilman vasemmistolaista Syriza-puoluetta.

– On saatava aikaan kestävä hallitus, Samaras vaati tänään tavattuaan hallitustunnusteluja johtavan sosialistisen Pasokin johtajan Evangelos Venizelosin.

Samarasin mukaan vasemmistoradikaalin Syrizan on osallistuttava hallitukseen tai ainakin puolueen on annettava hallitukselle tukensa. Syriza on vaatinut Kreikan tukipakettiin muutoksia.

Hallitustunnustelija Venizelosin on määrä tavata Syrizan johtaja myöhemmin tänään.

Venizelos tapasi jo eilen pienen vasemmistopuolueen Demokraattisen vasemmiston. Tapaamisen jälkeen sosialistijohtaja sanoi, että ensimmäinen askel hallituksen muodostamiseksi on tehty.

Venizelosilla on aikaa hallitustunnusteluilleen huomisiltaan asti. Jos sopua ei synny, Kreikan presidentin on määrä kutsua puoluejohtajat koolle vielä vihoviimeiseen yritykseen.

Ilman hallitussopua Kreikalla on edessään uudet vaalit. Tuore mielipidekysely kertoo, että vaalivoittaja Syrizan kannatus on entisestään nousussa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.