Mainos

Katainen: Kreikan ainoa vaihtoehto on sitoutua säästöohjelmaan

Kreikan sitoutuminen jo neuvoteltuun säästöohjelmaan on maan ainoa vaihtoehto, sanoo pääministeri Jyrki Katainen (kok.).

Kataisen mukaan ei ole mahdollista, että Kreikassa vielä yksityisten velkojen lisäksi annettaisiin anteeksi kaikki muutkin velvoitteet. Pääministerin mukaan Kreikalle ei tällä erää ole tarjolla muuta kuin nykyinen säästöohjelma. EU ei asiassa voi joustaa.

Kataisen mukaan Kreikkaan on saatava hallitus, joka sitoutuu säästöohjelmaan.

– Tällä ohjelmalla Kreikan talous voidaan saada hyvään kuntoon, eikä ole mitään syytä lähteä neuvottelemaan jotakin toisenlaista pakettia. Nyt odotetaan, että Kreikka saa hallituksen, pieniä positiivisia merkkejä siitä on, ja he sitoutuvat tähän talouden kuntoonsaattamispakettiin, Katainen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Kataisen mukaan Kreikan kieltäytyminen sopeutustoimista on varman konkurssin tie. Jos Kreikka haluaa lähteä pois euroalueesta, on vaikutus suunnilleen sama. Kreikan selviäminen ilman omia toimia ei ole pääministerin mukaan missään olosuhteissa mahdollista.

Kataisen mukaan Kreikalle annetun lainarahan menettäminen on Suomelle pienempi riski kuin se, mitä totaalikatastrofissa voidaan menettää.

Kreikan kaatuessa Suomi menettäisi ensimmäisessä paketissa lainaamansa 1,5 miljardia euroa. Toisessa lainaohjelmassa valtaosalle summasta on vakuudet, Katainen muistutti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.