Kovaa tekstiä maanmiehestä – maailmanmestari ryöpyttää F1-konkaria: "Aika on ohi"

Vuoden 1980 F1-maailmanmestari Alan Jones käyttää kovia sanoja australialaisesta maanmiehestään Daniel Ricciardoa kohtaan. Hänen mukaansa miehen aika formula ykkösissä on ohi.

F1-konkareihin lukeutuvan Ricciardon tähti on ollut pahasti laskussa. Mies oli viime alkukauden vailla F1-kisakuskin tehtäviä, kunnes pääsi ajelemaan AlphaTaurilla ja osallistumaan kahdeksaan kisaviikonloppuun.

Nyt mennään tämän F1-sesongin kolmatta kilpailuviikonloppua, ja Ricciardolla on vyöllään mitäänsanomattomat kisasijoitukset 13 ja 16. 34-vuotias australialainen on hävinnyt japanilaiselle tallikaverilleen Yuki Tsunodalle kaikissa kauden aika-ajoissa RB-nimeä nykyisin kantavassa tallissa.

– Kahdeksankertaisena GP-voittajana Ricciardon täytyy ensin hoitaa päivätyönsä ja lopulta osoittaa tallikaveriaan Tsunodaa vastaan olevansa edelleen kilpailukykyinen, Alan Jones ruoti sveitsiläislehti Blickin mukaan.

Asiantuntijana nykyisin toimiva Williamsin historian ensimmäinen maailmanmestari löi takkaan pidempiäkin halkoja.

– Vihaan sanoa tätä, mutta Danielin aika on ohi. Eikä hänen pitäisi jatkuvasti syyttää autoa. Tätä menoa hän voi unohtaa unelmansa Red Bullille palaamisesta, Jones tulitti.

F1-sarjassa 1970–80-luvuilla ajaneen Jonesin mukaan McLarenin 22-vuotias australialaiskuljettaja Oscar Piastri on sen sijaan lähellä tallikaverinsa Lando Norrisin tasoa – ja Jones pitää Norrisia yhtenä F1:n suurimmista lahjakkuuksista.

– Jos Piastri olisi Ferrarilla tai Red Bullilla, kolmas palkintokorokesijoitus, kun hän ajaa vasta toista kauttaan, olisi lähes taattu!

Jonesin suomima Ricciardo voitti edellisen kerran osakilpailun Italian GP:ssä 2021. Mies ajoi tuolloin ensimmäisen kahdesta McLaren-kaudestaan, joista ei muutoin jäänyt jälkipolville auvoisaa kerrottavaa. Australialainen sijoittui MM-sarjassa kolmanneksi Red Bullin ohjaimissa vuosina 2014 ja 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat