Lewis Hamiltonin aika-ajosta täysi fiasko – Mercedes-pomo tunnusti synkän tilanteen: "Se on mielestäni illuusio"

Lewis Hamiltonin aika-ajo Australian Melbournessa päättyi skandaalinkäryisesti toiseen osioon, kun seitsenkertaisen mestarin vauhti ei riittänyt kuin 11. sijaan.

Aika-ajojen tulos oli Hamiltonin huonoin Albert Parkilla sitten vuoden 2010, eikä edes George Russellin kiriminen seitsemänteen ruutuun piristänyt tunnelmaa Mercedeksen pilttuussa. Tallipäällikkö Toto Wolff myönsi, ettei Mersulla ole tällä hetkellä palaa taistella kärkisijoista.

Russellin nopein kierros jäi paalulle ajaneesta Red Bullin Max Verstappenista peräti 0,8 sekuntia.

– Meillä on auto, joka on hankala, ja säädöt voivat pettää pienestäkin muutoksesta, Wolff kuvaili aika-ajojen jälkeen.

– Kyse on koko aerodynamiikasta, mekaniikasta ja renkaista. Tämä ei ratkea ikinä yhdellä osa-alueella. Mutta me jatkamme töitä nöyrinä ja taistelemme tämän läpi.

Wolffin mukaan Red Bullin vauhdista Mercedes voi vain unelmoida.

– Lyhyellä aikavälillä Red Bullin lähelle pääseminen on mielestäni illuusio, mutta uskon, että tässä autossa on vielä paljon enemmän nähtävää. 

Hamilton kuvaili Mercedeksen uuden auton oikuttelun koettelevan hermoja.

– Automme on hieman kuin veitsenterällä. Tänä aamuna oli mukavaa säyseämmällä tuulella, ja heti kun tuuli yltyi siitä tuli vähemmän vakaa.

– En ymmärrä, miksi en tuntenut samoin aika-ajoissa, vaikka ajoimme kevyemmällä tankilla. Tunne oli parempi kolmansissa harjoituksissa, joten ei tämä hyvältä tunnu, Hamilton tuskaili.

Mercedeksellä myös sunnuntain osakilpailusta odotetaan vaikeaa. George Russellin mukaan Albert Parkin rata ei varsinaisesti imartele uutta Mercedes-tykkiä.

Lue myös:

    Uusimmat