Max Verstappenin luottomies lähti: "Viimeinen päiväni" – mitä tekee maailmanmestari?

Max Verstappenin luottomiehenäkin tunnettu Red Bullin päämekaanikko Lee Stevenson jätti F1-mestaritallin.

F1-uransa aikoinaan Jordanilla aloittanut Stevenson siirtyi Red Bullille mekaanikon tehtäviin vuonna 2006 ja eteni vuosien saatossa aina tallin päämekaanikoksi. Hän oli läheisesti tekemisissä kolme maailmanmestaruutta jo voittaneen Max Verstappenin kanssa ja toimi aiemmin alankomaalaistähden ykkösmekaanikkonakin.

Stevenson ilmoitti torstaina yhteisen taipaleen Red Bullin kanssa päättyvän.

– Haluan kertoa teille, ettette enää näe minulta julkaisuja Red Bullilta. Tänään on viimeinen päiväni. Nämä 18 vuotta ovat olleet upeita ja se, mitä olen onnistunut saavuttamaan täällä, on ollut aivan uskomatonta, Stevenson sanoi Instagramissa.

Stevenson valotti "seuraavan lukunsa" alkavan maanantaina. Hän kertoi lentävänsä tuolloin Japaniin ja aloittavansa työskentelyn uudessa tiimissään "varikon toisessa päässä".

– Se tulee olemaan valtava haaste, mutta sellainen, johon olen valmis.

RacingNews365 kirjoitti, että on spekuloitu, että Stevenson siirtyisi Sauberille, tiimiin, joka siirtyy Audin haltuun vuonna 2026.

Verstappenin vaiheilla epävarmuutta

Express puolestaan huomautti, että uutinen Stevensonin lähdöstä tulee samalla, kun Verstappenin tulevaisuus Red Bullilla on epävarma. Lehti kirjoitti, että Mercedeksen ja Aston Martinin uskotaan haluavan Verstappenin riveihinsä.

Verstappenin sopimus Red Bullin kanssa ulottuu vuoden 2028 loppuun, mutta tiimissä tapahtunut kuohunta on nostanut jatkon ylle tummia pilviä.

Red Bull voitti Stevensonin aikana kuusi valmistajien ja seitsemän kuljettajien maailmanmestaruutta. Talli on juhlinut viimeisimpiä kolmea kuskien mestaruutta ja kahta valmistajien titteliä.

Lue myös:

    Uusimmat