Entinen F1-kuski lataa: Isä-Sainz veteli kulisseissa naruista poikansa Ferrari-siirron varmistamiseksi – "Kommunikaatio näiden kahden perheen välillä on välitöntä"

7:19
F1-asiantuntijat ruotivat keväällä vinhaan vauhtiin pyörähtäneen kuskiruletin vaikutuksia ensi kaudelle.

Carlos Sainz juniorin Ferrari-siirron taustalla vaikutti useampi asia ja yksi niistä oli hänen isänsä, uskoo entinen F1-kuski ja nykyinen asiantuntijakommentaattori Timo Glock.

Ferrarin viimeaikaisia kuskiratkaisuja saksalaissivusto Motorsport-Totalin Starting Grid -podcastille kommentoinut Glock näkee Sebastian Vettelin lähdön tallista erittäin odotettuna liikkeenä, josta oli merkkejä ilmassa jo viime kaudella.

Toinen alfakuski Charles Leclerc syrjäytti neljän mestaruuden saksalaisen ykköskuskin asemastaan.

– Mitä tapahtui aika-ajoissa Monzassa ja sitten kisan aikana Sotshissa sekä Brasiliassa olivat kaikki tapauksia, jotka paljastivat, että Ferrarin pilttuussa oli jännitteitä kuskien välillä. Sitten Maranellossa tehty ratkaisu antaa Leclercille jatkosopimus vuoteen 2024 saakka teki selväksi, kuka Scuderian ykköskuski on lähitulevaisuudessa, Glock sanoo.

Miksi Ferrari sitten päätyi valitsemaan vielä ilman GP-voittoa urallaan olevan Carlos Sainz juniorin kaikista mahdollisista tarjokkaista Vettelin korvaajaksi? Glockin mukaan suhteilla oli tässä ratkaisussa suuri merkityksensä.

– Carlos Sainzilla on erittäin läheiset suhteet Todtin perheeseen, he tuntevat toisensa erittäin hyvin. Kaikki kommunikaatio näiden kahden perheen välillä on välitöntä, Glock selvittää.

Glockin mukaan Sainzin isä Carlos senior – rallin kaksinkertainen maailmanmestari – piti huolen siitä, että hänen poikansa oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun asioita alkoi tapahtua.

– Sainz senior tietää erittäin hyvin, kuinka tärkeä poliittinen aspekti on F1:ssä ja epäilemättä hän oli vaikuttamassa poikansa siirtoon McLarenilta Ferrarille. Uskoakseni Nicholas Todt, Leclercin agentti, näki Carlos Sainz juniorin täydelliseksi tallikaveriksi tukemaan Leclerciä. Nuori, nopea mutta myös kuljettaja, johon hänellä on jo valmiiksi henkilökohtainen suhde, Glock selvittää.

Sainzin Ferrari-sopimuksessa ei ole erikseen määritelty, että espanjalainen olisi jollain tapaa alisteisessa asemassa tulevaan tallikaveriinsa Leclerciin verrattuna. Auto Motor und Sport pitää kuitenkin selvänä, että Maranellossa marssijärjestys on tarkkaan määritelty, ja Leclerc on jatkossa selvä ykköskuski.

Mitä tulee puolestaan Vetteliin, Glock uskoo saksalaisen lopettavan uransa tähän kauteen.

– Hän viettää mahtavaa aikaa perheensä kanssa. Se kasvoi hiljattain kolmannella lapsella. Uskon, että kun hän aloittaa jälleen matkustamisen kaudella 2020, hän ymmärtää, että voi jatkossa omistaa itsensä täysin perheelleen, Glock ennakoi.

Myös saksalaislehti Auto Motor und Sportin arvion mukaan vaikuttaa todennäköiseltä, että Vettelin loistokas F1-ura päättyy kauteen 2020 Ferrarin ratissa.

Juttua muokattu kello 10.59: Korjattu alkuperäinen lähde Glockin kommentteihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja