Mainos

Koulusurmaaja ampui tietokoneellakin

Saksan eilisen koulusurman ampuja pelasi innokkaasti ampumispelejä tietokoneella, poliisi kertoo.

- Tutkimme hänen tietokoneensa eilen illalla ja analysoimme sen. Koneella on pelejä, jotka ovat tyypillisiä joukkoampujalle, sanoo ampumispaikkaa lähellä sijaitsevan Waiblingenin kaupungin poliisipäällikkö Ralf Michelfelder.

Ampuja pelasi erityisen innokkaasti väkivaltaista Counter Strike -peliä.

Michelfelderin mukaan 17-vuotiaan surmaajan motiiveja tutkitaan parhaillaan, ja lisätietoja niistä annetaan myöhemmin.

Tänään surmakoululle kerääntyi oppilaita, vanhempia ja lapsia muistamaan uhreja kukilla ja kynttilöillä. Osa surijoista piti toisiaan kädestä kiinni. Uhrien muistoa kunnioitettiin muutaman minuutin hiljaisuudella.

Pikkusiskokin opiskelee surmakoulussa

Poliisi kuvailee surmaajaa keskivertoa heikommaksi oppilaaksi, joka onnistui silti valmistumaan surmakoulusta viime vuonna. Hänen siskonsa opiskelee vielä samassa, noin tuhannen oppilaan koulussa.

Ampujan kanssa samaa koulua käynyt 12-vuotias tyttö kertoi uutistoimisto AP:lle, että ampuja oli näyttänyt hänelle kolmea viikkoa aiemmin kirjeen. Siinä surmaaja kertoi kärsivänsä ja sanoi, ettei voinut jatkaa. Ampuja lähetti kirjeen sittemmin vanhemmilleen.

Ampujan isän kerrotaan olevan menestynyt liikemies, jonka pakkausalan yrityksessä työskentelee 150 ihmistä. Nuorukaisella itsellään oli vaikeuksia sopeutua kouluun ja hänellä kerrotaan olleen vain vähän ystäviä.

- Kukaan ei hyväksynyt häntä ja hän vain istui kaiket päivät tietokoneellaan, kuvaili koulutoveri Mario N24-televisiokanavan haastattelussa.

Koulutoverit ovat kuvailleet ampujaa myös sanoilla hiljainen, varautunut ja ystävällinen.

(MTV3-AFP-AP)

Lue myös:

Saksalaiset kokoontuivat surmakoululle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.