Koulubussin kuljettaja sai sairaskohtauksen – 8- ja 9-vuotiaat pojat tulivat hätiin

Nuoret yhdysvaltalaispojat osoittivat uskomatonta kylmäpäisyyttä, kun koulubussin kuljettaja lyyhistyi kesken matkan.

Kun koulubussin kuljettaja lyyhistyi kesken ajon, kaksi oppilasta syöksyivät rattiin ja ohjasivat bussin turvaan.

New Hampshiren Atkinsonissa asuvat 8-vuotias Nolan Barry ja 9-vuotias Thomas MacKeen olivat matkalla koulusta kotiin, kun ajomatkalla tapahtui karmiva käänne. Koulubussin kuski sai kohtauksen ja lyyhistyi ratin taakse bussin edelleen liikkuessa.

Atkinsonin poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan Nolan ja Thomas juoksivat bussin etuosaan nähdessään kuskin valuvan pois penkiltään. Yleensä bussin etuosassa istuva Nolan on ehtinyt aiemmilla reissuilla tarkkailla kuskin tekemisiä ja tiesikin suurin piirtein, mitä nappeja painaa. 

Nolan laukaisi bussin hätäjarrutusjärjestelmän, mikä sai bussin pysähtymään ja väläyttelemään punaisia valoja. Kuski oli kuitenkin edelleen tajuttomana, eivätkä oppilaat osanneet avata bussin ovia.

– MacKeen oli vanhin oppilas bussissa, ja hän onnistui rauhoittamaan oppilaita ja saamaan heidät takaisin penkeilleen, poliisipäällikkö Timothy Crowley kertoi Yahoo Lifestylelle.

Poliisilaitos twiittasi tapahtuneesta ja kiitti poikia hienosta toiminnasta. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

VIDEO: Osaatko elvyttää, jos tositilanne tulee eteen? Katso ohjeet videolta. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

2:23

Vanhemmat tulivat apuun

Kyydissä olleen 8-vuotiaan David Silvan Jesse-isä oli jo odottamassa poikaansa hieman pidemmällä ja huomasi lasten hakkaavan tuulilasia. Isä juoksi bussin luo ja näki kuskin lattialla. Paikalle saapui myös Michelle Chouinard, jonka 8-vuotias tytär oli myös bussissa. Hän soitti hätäkeskukseen Silvan yrittäessä keksiä, miten saada lapset ulos bussista.

Loppujen lopuksi Silvan onnistui avata bussin hätäuloskäynti. Isän mukaan oppilaat olivat järkyttyneitä bussikuskin vuoksi, koska tätä ei saatu hereille yrityksistä huolimatta. Onneksi ambulanssi saapui ja vei kuskin sairaalaan, jossa tämä toipui. Kohtauksen syy jäi kuitenkin epäselväksi.

Crowley kiittelee tilanteessa kylmäpäisesti toimineita Nolania ja Thomasia, Silvaa ja Chouinardia sekä kahta, ohikulkumatkalla ollutta koulun henkilökuntaan kuulunutta naista, jotka pysähtyivät lohduttamaan lapsia huomattuaan, mitä oli tapahtunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja