Koulu kielsi nuoria käyttämästä kalliita merkkitalvitakkeja – osa vanhemmista iloitsee, osa ei: "Tämä on vitsi"

Brittiläinen Woodchurchin koulu on kieltänyt oppilaitaan käyttämässä kalliiden luksusmerkkien talvitakkeja, kertoo muun muassa Liverpool Echo -sivusto. Koulu yrittää lopettaa köyhyydestä johtuvaa kiusaamista. 

Joululoman jälkeen brittiläisen Woodchurchin lukion oppilaat eivät saa tulla kouluun esimerkiksi Monclerin, Canada Goosen tai Pyrenexin takki päällään.

Apulaisrehtori Smith lähetti vanhemmille ja huoltajille kirjeen aiheeseen liittyen. Kirjeessä mies kertoo, että tammikuusta alkaen kiellettyjä ovat takit, jotka lasten koossa maksavat vähintään 300 puntaa ja aikuisten koossa 1 000 puntaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kuten te kaikki jo tiedättekin eilen lähetetyn sähköpostin perusteella, oppilaat eivät saa joululoman jälkeen tuoda kouluun Canadan Goosen tai Monclairin takkeja, Smith kirjoittaa.

Smith kertoo, että vanhemmat ja huoltajat ovat antaneet asiasta valtavan positiivista palautetta.

– Olemme hyvin kiitollisia siitä.

Kirjeessä Smith kertoo, että pyyntöjä tuli myös Pyrenexin takkien kieltämisestä. Merkki lisättiin kiellettyjen listalle.

Tuloeroista kiusaamista

Woodchurchin koulun tiedottajan mukaan koulussa oltiin huolissaan siitä, että köyhyyden näkyminen saattaa tuottaa vähävaraisille lapsille ongelmia. He voisivat joutua kiusallisiin tilanteisiin. Seurauksena saattaisi myös olla se, että koulun vanhemmille aiheuttamat kustannukset suurenisivat.

– Toimintatapoihimme on kuulunut se, että pyrimme pitämään vanhemmille ja huoltajille koituvat kustannukset niin vähäisinä kuin suinkin.

Tiedottajan mukaan päätös tehtiin oppilaiden edustajien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen. Valtaosa vanhemmista ja kasvattajista on ollut tyytyväisiä ratkaisuun.

Maistuuko kouluruoka toimittajille? Artikkeli jatkuu videon alla.

1:47

Vanhemmat tyytyväisiä

Liverpool Echon tietojen mukaan koulun tekemä päätös herätti vanhemmissa sekalaisia tunteita. Eriäviä mielipiteitäkin löytyi.

Erään naisen mukaan päätös oli erittäin tervetullut. Hänen mukaansa viimeisintä huutoa olevat bränditakit olivat saaneet kouluissa aikaan kiusaamista.

Toinen vanhempi taas oli ollut hämmästynyt siitä, että ”koulu tosiaan puuttuu kiusaamiseen”.

– Uskon, että tämä on vitsi. Vain joillain lapsilla on noita takkeja, totesi kuitenkin eräs nainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja