Äiti ei suostunut osallistumaan lastentarhanopettajan kalliiseen yhteislahjaan – joutui muiden vanhempien syrjimäksi

Tuntemattomana pysyttelevä australialaisäiti kertoo joutuneensa toisten vanhempien karttamaksi sen jälkeen, kun hän ei suostunut osallistumaan kalliseen yhteislahjaan lastentarhanopettajalle. Tapauksesta kertoo Kidspot.

Lokakuussa Sophie-peitenimellä esiintyvä australialaisäiti sai yllättävän viestin. Hänen poikansa päiväkodin muiden lapsien vanhemmat suunnittelivat ostavansa lastentarhanopettajalle lahjan, ja pyysivät kaikkia perheitä osallistumaan siihen rahallisesti.

Opettajalle ja tämän kumppanille aiottiin ostaa viikonloppureissu viinitarhaan, johon kuului muun muassa kolmen ruokalajin fine dining -illallinen. Jokaisen vanhemman piti antaa lahjaan noin 50 Australian dollaria [noin 32 euroa].

– Vaikutti kohtuuttomalta antaa opettajille niin kalliita lahjoja, joten sanoin ei, Sophie kertoo Kidspot-sivustolle.

Jouluapua-lahjoitus voi pelastaa pienituloisten suomalaisten perheen. Alla olevalla videolla "aputonttu" Marianna kertoo toiminnasta! Lue aiheesta lisää täältä. (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Vanhemmat jättivät ulkopuolelle

Rahan antamisesta kieltäytynyt Sophie jäi kuitenkin vähemmistöön ja sai yllättyä muiden vanhempien reaktiosta. Muut äidit suuttuivat Sophien päätöksestä, ja jättivät hänet ulkopuolelle.

Hakiessaan poikansa päiväkodista Sophie kertoo tuntevansa toisten vanhempien arvostelun. Hänen aiemmin läheinen ystävänsä seisoo nyt toisella puolella leikkikenttää kiinnittämättä häneen tahalteen mitään huomiota.

Nyt australialaisäiti pelkää, että vanhempien välinen konflikti vaikuttaa hänen 6-vuotiaaseen poikaansa, ja tämä jätettään esimerkiksi syntymäpäiväjuhlista ulkopuolelle.

"En ole koskaan kokenut mitään tällaista"

Sophie kertoo Kidspotille, ettei kyse ole siitä, ettei päiväkodin opettaja hänen mielestään ansaitsisi lahjaa. Sen sijaan hänen mielestään lahjaan ei tarvitsisi käyttää näin suuria summia rahaa.

Sophie kertoo, että yhteisen viikonloppumatkan lisäksi monet vanhemmat ostavat myös opettajalle omia lahjoja, kuten kylpylälahjakortteja ja musikaalilippuja.

– Se on vain hullua. En ole koskaan kokenut mitään tällaista. En tiedä, kilpailemmeko siitä, että näytämme hyviltä vanhemmilta vai eivätkö he halua jättää sitä väliin ryhmäpaineen takia, Sophie ihmettelee.

"Ei pitäisi olla olettamus, että he saavat kalliita lahjoja joka vuosi"

Sophie uskoo, että jotkut vanhemmat saattavat ostaa opettajalle kalliita lahjoja taatakseen heidän lapselleen etuaseman ja enemmän huomiota luokassa.

– Tiedän, että opettajat tekevät kovasti töitä, mutta minusta he eivät ansaitse 500 dollarin [320 euron] hemmottelupakettia kylpylään. Tiedän, että ihmiset tekevät niin vain ollakseen ryhmässä, kuuluakseen joukkoon, mutta haluan ajatella, että olen roolimalli pojalleni, äiti toteaa.

Sophie sanoo, ettei hän aio murtua ryhmäpaineen alla ja pysyy kannassaan. Lastentarhanopettajalle hän on ostanut pienen lahjan, jonka hänen poikansa valitsi.

– Ei pitäisi olla olettamus, että he saavat kalliita lahjoja joka vuosi. Jos annat sen yhdelle opettajalle yhtenä vuonna, sitten sinun täytyy tehdä niin koko heidän kouluelämänsä ajan – ja siitä tulee todella kallista vanhemmille, Sophie pohtii.

Lähde: Kidspot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja