Brittikoulu kielsi kaiken jouluun liittyvän: "Opettaja ja rehtori pitäisi erottaa"

Joulu on peruttu erään brittiläisen koulun oppilailta, koska opettajien mielestä juhla on ”liian kaupallinen”. Mikäli oppilaat haluavat juhlinnat takaisin, heidän pitää perustella se uskonnon opettajalle. Joulukielto on suututtanut osan vanhemmista, mutta osa taas piti sitä hyvänä ideana.

Iso-Britannian Pohjois-Yorkshiressa sijaitsevan Lady Lumleyn koulun oppilailta on tänä vuonna kielletty joulujuhlinnat. Koulusta kerrotaan syyksi se, että kukaan ei enää muista joulun todellista tarkoitusta, koska kaikki on hukkunut kaupallisuuteen. Kielletylle listalle joutuivat niin kortit, lahjat kuin joululeikitkin.

Koululla järjestettiin kokoontuminen, jossa ”joulupukki” kertoi lapsille, että mikäli he haluavat peruuttaa joulukiellon, heidän pitää suostutella uskonnon opettaja ”muuttamaan mielensä”. Kyseinen opettaja on sitä mieltä, että joulussa on kyse Jeesuksen syntymästä.

Oppilaille annettiin viikko aikaa laittaa opettajalle sähköpostia ja perustella, miksi koulun pitäisi osallistua joulujuhlintaan.

– Tämän viikon kokoontumisissa rouva Paul, yksi uskonnon opettajistamme, puhui joulusta ja siitä, onko joulun sanoma kadonnut taivaan tuuliin kaupallisuuden tieltä, kertoo rehtori Richard Bramley.

– Jouluna juhlitaan Jeesuksen syntymää. Se pitäisi omistaa kaikkia kohtaan osoitetulle hyväntahtoisuudelle. Se voi kuitenkin olla olla erittäin stressaavaa, kallista, riidanhaluista ja yksinäistä aikaa.

Bramley kertoo, että uskonnon opettaja luki ääneen kirjeen ”joulupukilta”. Opettaja mainitsi esimerkkinä joulukortit, jotka eivät liity mitenkään joulun alkuperäiseen merkitykseen.

Nappaa tästä joulukoristeluvinkki. Artikkeli jatkuu videon alla. 

0:46

– Niissä on kuitenkin symboleita, jotka nykyisin liitämme juhlasesonkiin. Esimerkiksi Coca-Cola -yhtiö luultavasti keksi nykyisen kaltaisen joulupukin, Bramley selittää.

Bramleyn mukaan opettaja pyysi oppilaita miettimään joulun todellista tarkoituksesta. Hän myös pyysi heitä kirjoittamaan ylös syitä, miksi heidän pitäisi jatkaa juhlintaa tähän aikaan vuodesta ja yrittää suostutella häntä muuttamaan mielensä.

Vanhemmat puolesta ja vastaan

Vanhempien keskuudessa uutinen on herättänyt sekalaisia reaktioita. Jotkut ovat kertoneet, että lapset olivat uutisen kuultuaan tulleet kotiin järkyttyneinä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Sekä uskonnon opettaja että rehtori pitäisi erottaa! pauhasi eräs Twitterissä.

Toiset ihmiset taas pitivät päätöstä hyvänä asiana.

– En tiedä yksityiskohtia, mutta tämä on minusta hyvä keino laittaa oppilaat miettimään joulun merkitystä vuonna 2018, Alison Wilson kommentoi Daily Mail -sivustolle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja