Isä raivostui koulun "liikennevalopäivästä" – kirjoitti kipakan twiitin: "Todella sopimatonta"

Pian nerokas vinkki: Näin opetat lapselle kellonaikoja 0:27

Iowalaisessa koulussa järjestettiin "liikennevalopäivä", mikä hermostutti erään vanhemman täysin. Hänen mielestään teemapäivä ei ollut lainkaan sopiva yläkouluikäisille. Koulu lähetti isälle pahoitteluviestin ja lupasi muuttaa suunnitelmia ensi vuodelle.

Yllä olevalla videolla Pia näyttää, miten näppärästi lapselle voi opettaa kellonajat.

Yhdysvalloissa on vallalla homecoming-perinne, jonka aika on nyt syys-lokakuun vaihteessa. Kyseessä on traditio, jossa vanhat opiskelijat toivotetaan tervetulleeksi entiseen opinahjoonsa. Samalla juhlitaan myös koko organisaation olemassa oloa. Perinne on käytössä monissa lukioissa, korkeakouluissa ja kirkoissa Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Monissa kouluissa juhlinta kestää viikon, jonka jokaiselle päivälle on oma teemansa. Eräässä yläkoulussa Iowassa Louisianassa maanantai oli ”liikennevalopäivä”. Yahoo Lifestyle -sivuston mukaan oppilaita kehotettiin pukeutumaan vihreään, keltaiseen tai punaiseen sen mukaan, mikä heidän suhdestatuksensa sillä hetkellä oli.

Erään 12-vuotiaan isä suivaantui kovasti tästä teemapäivästä ja kirjoitti asiasta Twitteriin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tyttäreni koulussa on naamiaisiviikko. Maanantaina...  Pukeudu punaiseen, jos olet varattu. Pukeudu vihreään, jos olet sinkku. Laita yllesi keltaista, jos tilanne on vaikeasti selitettävä. Hän on yläkoulussa. Todella sopimatonta. Tervetuloa Louisianaan, mies kirjoitti nimellä M.J. Mouton.

Myöhemmin Mouton twiittasi vielä, että teema on tullut kouluun lukion puolelta, sillä lukiolaiset opiskelevat samassa paikassa yläkoululaisten kanssa. 

Turhia paineita koululaisille

Isä kertoi KPLC-kanavalle, että hänen mielestään koulun ei pitäisi ”leikkiä amoria” ja ilmaisi huolensa siitä, että teema voisi johtaa kiusaamiseen.

– Yläkouluikäiset lapset ovat äärimmäisen haavoittuvassa ryhmäpaineen, ystävien saamisen ja koulustressin vuoksi. Kannustan kouluja pitämään hassuttelupäiviä, mutta miettikää etukäteen, miten nämä asiat vaikuttavat lapseen tunnetasolla.

Lähetti koululle kipakan sähköpostin

Mies kertoi Yahoo Lifestyle -sivustolle, että hänen tyttärensä mielestä jotkut lapset saattaisivat mahdollisesti tuntea olonsa kurjaksi siksi, etteivät seurustele..

Yahoo Lifestylen mukaan mies lähetti koululle sähköpostin, jossa hän kertoi huolistaan. Viestissä mies kysyi, yrittääkö koulu edistää yläkouluikäisten välisiä suhteita.

Koulu pahoittelee asiaa

Mouton sai myöhemmin koululta vastauksen, ja hän twiittasi siitä kuvakaappauksen kera.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulu kertoi kirjeessä, että heidän tarkoituksenaan ei ollut aiheuttaa kohtuutonta kärsimystä oppilaille tai heidän perheilleen. ”Valitettavasti kuulimme heitä vasta niin myöhään tällä viikolla, että emme enää pystyneet muuttamaan suunnitelmiamme”, kirjeessä kerrotaan.

Koulu kertoo myös, että heillä on ensi vuodelle suunnitelmia, joiden avulla nämä olosuhteet eivät toistu. Koulusta vakuutetaan, että heidän tarkoituksenaan ei koskaan ole asettaa kohteiksi ketään oppilaita.

Samaan aikaan kun mies sai oheisen vastauksen, Calcasieu Parishin piirikunnan koululautakunta kertoi KPLC-sivustolle, että sen ei tarvinnut kommentoida tapausta, koska ”asia oltiin käsitelty koulun tasolla”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja