Mainos

Kotien turvakameroissa karmiva virhe - Kaikilla suora pääsy toisten kameroihin

Tuhansien Trendnet-yhtiön turvakameroiden käyttäjien yksityisyys on ollut uhattuna kauhistuttavalla tavalla. Haavoittuneen ohjelmiston takia kuka tahansa on päässyt tuijottamaan turvakameroiden näkymää ihmisten koteihin ilman minkäänlaista salasanaa.

Videovirtoihin linkkeinä toimivia verkko-osoitteita on lähetetty useille suosituille sivustoille, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC teknologiasivuillaan. Tilanne on aiheellisestikin herättänyt huolta ihmisissä.

Yhdysvaltalainen Trendnet kertoo verkkosivuillaan julkistaneensa nyt päivitykset, jotka korjaavat koodausvirheestä johtuvan uhkatilanteen. Trendnetin mukaan ongelma koskee vuodesta 2010 tähän päivään asti hankittuja yhtiön tiettyjä turvakameramalleja.

BBC:n mukaan Trendnet ei kuitenkaan ilmoittanut ongelmasta julkisesti välittömästi, vaikka yhtiö oli ollut tietoinen siitä jo yli kolmen viikon ajan.

Trendnet arvioi, että esimerkiksi Britanniassa uhka on koskenut alle tuhatta turvakameraa. Maailmanlaajuisesti uhattuna olevien kameroiden määrän uskotaan olevan alle 50 000.

The Verge -sivusto julkisti kameraongelman viime viikolla huomattuaan blogisivun, jossa kerrottiin yksityiskohtia kameroiden turvaongelmista.

Kun yhden kameran laittoi toimintaan salasanalla varustettuna, niin sen lähettämä video tuli kuitenkin kaikkien saataville, jotka vain kirjoittivat videokuvaa lähettävän nettiosoitteen.

Virheelle alttiit kamerat osoitteineen pystyi löytämään online-laitteiden hakuun erikoistuneen hakukoneen avulla.

Joissakin tapauksissa haavoittuneita kameroita jopa yksilöitiin merkitsemällä niiden sijainteja Google Maps -karttapalveluun.

Melko ironista on, että Trendnetin slogani on "Verkostoja, joihin ihmiset luottavat".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.