Mainos

Kotibiletaposta syytetty: Tunkeilija hakkasi nyrkillä päähän

Helsingin käräjäoikeuden käsittelemässä kotibiletappojutussa on kiistaa siitä, millaiset tapahtumat johtivat juhannusbileissä sattuneeseen puukotukseen Helsingin Tapanilassa.Taposta syytettynä on 22-vuotias mies, joka puukotti juhliin saapunutta kuokkavierasta kuolettavasti.

Puolustuksen mukaan syytetty puolustautui pakon edessä ja kyse oli siis hätävarjelun liioittelun seurauksena tehdystä taposta. Usean nuoren miehen joukko oli saapunut nuoren tytön asunnossa järjestettyihin bileisiin kutsumatta. He olivat saaneet jäädä juhlimaan muiden kanssa sillä ehdolla, ettei riitoja synny. Puolustuksen mukaan miehet olivat kuitenkin pian alkaneet nahistella keskenään, minkä seurauksena heitä oli alettu komentaa ulos.

- [Yksi kuokkavieraista] alkoi huoritella [asunnon omistajaa], ja hän oli myös aikeissa hyökätä asunnon omistajan kimppuun. Tilanne oli hyvin uhkaava.

Sisaren mukaan riehuja heitti lasisen maljakon alas, jolloin 22-vuotias veli oli tullut selvittämään, mistä on kyse. Veli pyysi kuokkavieraita poistumaan ja jättämään asunnon omistajan rauhaan.

- Kaverit ottivat veljestäni kiinni ja alkoivat hakata ja potkia. Hän ei päässyt siitä tilanteesta mihinkään. Minä ja kaverini menimme auttamaan veljeäni ja aloimme kiskoa niitä poikia irti. Sanoimme, ettette te voi kaikki yhden päälle käydä.

Sisar ja asunnon omistaja olivat sisaren kertomuksen mukaan asunnon rappukäytävässä pitelemässä muita kutsumattomia vieraita ulkopuolella, kun puukotus tapahtui.

"Tarkoitus ei olle tappaa ketään"

22-vuotias mies kertoi oikeudessa ottaneensa veitsen käteensä vain tehostaakseen kuokkavieraille osoittamaansa poistumiskäskyä. Asuntoon oli hänen mukaansa yritetty pyytää poliiseja apuun jo useita kertoja, mutta heitä ei kuulunut.

- Olin aika peloissani siinä tilanteessa. Toivoin, että tilanne olisi vain rauennut, ettei olisi tapahtunut mitään ja että he olisivat vain lähteneet menemään.

Näin ei kuitenkaan käynyt. 22-vuotiaan mukaan yksi kuokkavieraista otti häntä rinnuksista kiinni ja löi tuntuvasti useita kertoja päähän niin kovaa, että alkoi huimata.

- Pistin [häntä] pari kertaa sillä veitsellä ja ne lähtivät menemään. Olin todella peloissani siinä tilanteessa. Menin olohuoneen sohvalle istumaan ja aloin itkeä.

Puukosta saanut nuori mies tuupertui samaan aikaan rappukäytävään.

- Olen todella pahoillani siitä mitä mä tein. Todellakaan ei ollut tarkoitus tappaa ketään. Anteeksi.

Myös sisar kertoi lyönnistä

Myös sisar kertoi nähneensä, että puukotuksen uhri oli itsekin lyönyt 22-vuotiasta kasvoihin. Asianomistajien asianajaja Riitta Leppiniemi nosti kuitenkin esille 22-vuotiaalle tehdyn oikeuslääketieteellisen tutkimuksen, jossa ei havaittu mitään vammoja pään alueella.

- En osaa selittää, miksi niistä ei ole mainintaa, 22-vuotias vastasi todeten, että hän oli kertonut pään seudulla tuntemastaan kivusta jo puukotusta seuranneena päivänä tehnyn tutkimuksen yhteydessä.

Käräjätuomari Eero Nikkarinen ihmetteli, miksei muut asunnossa olleet puolenkymmentä ihmistä olleet saapuneet 22-vuotiaan avuksi, mikäli tilanne todella oli niin vakava kuin syytetyt kuvasivat. Tähän 22-vuotias ei osannut antaa vastausta.

22-vuotiaalle vaaditaan taposta vähintään yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta. Hänen sisarelleen syyttäjä vaatii ehdollista pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan sisarkin löi yhtä miestä pullolla suuhun.

Kuokkavieraat itse ovat eri mieltä siitä, miten puukotus tapahtui. He kertovat käyttäytyneensä asunnossa koko ajan rauhallisesti. Yhden oikeudessa kuullun asianomistajan mukaan porukka oli jo lähdössä, kun 22-vuotias alkoi uhitella keittiöveitsen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.