Pariskunta säästi miljoonan – jäivät eläkkeelle alle nelikymppisinä ja matkustelevat nyt ympäri maailmaa: "Se on elämäntyyli"

6:46
Videolla annetaan vinkkejä siihen, miten vuodessa saa jopa tonneja säästöön!

Pariskunta säästi alle kymmenessä vuodessa miljoona dollaria ja jäi rahojen turvin eläkkeelle jo kolmenkymmenen ikävuoden puolella. Nyt he matkustelevat taaperoikäisen poikansa kanssa ympäri maailmaa. Aiheesta uutisoi muun muassa Travel + Leisure.

Kun amerikkalainen Jeremy Jacobson oli työskennellyt kuusi vuotta 60 tuntia viikossa ilman lomia, mies sai vihdoin korkeat opintolainansa maksettua vuonna 2003. Palkinnoksi mies suuntasi matkalle Filippiineille.

Lomamatkalla paratiisissa Jeremy päätti, ettei hän enää haluaisi mennä takaisin töihin.

Mies palasi töihin, mutta aloitti tiukan säästökuurin tehdäkseen tästä unelmasta totta.

Vuonna 2004 Jeremy tapasi tulevan vaimonsa Winnie Tsengin Pekingissä työmatkalla. Myös vaimo lähti säästöprojektiin mukaan. Pariskunta muutti Taiwaniin, ja alkoi karsia kaikista mahdollisista kuluista.

Yhdessä pariskunta alkoi säästää 100 000 dollaria, noin 88 000 euroa vuodessa.

Eläkkeelle 38-vuotiaana

Jeremy kertoi pariskunnan blogissa, että he pyrkivät säästämään varsinkin niillä alueilla, jotka vievät eniten rahaa: matkustuskuluissa, asumisessa, ruoassa ja viihteessä.

Jeremy ja Winnie eivät omistaneet autoa, vaan liikkuivat kaikkialle pyörällä ja bussilla. He asuivat mukavankokoisessa talossa, kokkasivat aina itse ja nauttivat luonnosta kuluttamisen sijaan.

Vuosia jatkuneen säästämisen jälkeen pariskunnalla oli säästössä miljoona dollaria, ja he molemmat jäivät eläkkeelle vuonna 2012. Jeremy oli silloin 38-vuotias.

Matkustellen ympäri maailmaa

Viimeiset kuusi vuotta Winnie ja Jeremy ovat matkustelleet ympäri maailmaa. Matkat keskeytyivät vain hetkeksi, kun he saivat esikoisensa, Julianin, vuonna 2015.

Kesän 2018 lopussa kolmevuotias poikakin oli käynyt jo 40 maassa.

Perheen tukikohta on Taipeissa, jossa Julian käy päiväkodissa ja jossa he vuokraavat lyhyiksi ajoiksi asuntoja. Matkat jatkuvat pojan lomilla. Omaisuutta perheellä on vain kahden repun ja yhden matkalaukun verran sekä lastenvaunut ja autonistuin.

– Me vain yritämme elää normaalia, tavallista elämää. Me vain satumme tekemään niin eri paikoissa matkan varrella. Se ei ole loma – se on elämäntyyli, Jeremy kertoo Travel + Leisure -sivustolle.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"On vain yksi asia, joka määrää, kuinka nopeasti pääset tienpäälle"

Elämäntyylistään Winnie ja Jeremy pitävät blogia Go Curry Cracker!, joka nykyisin tuottaa heille myös tuloja. Rahojensa riittävyydestä pariskunta pitää myös huolta sijoittamalla.

– Monet olettavat, että täytyy työskennellä 40 tai useampi vuosi jäädäkseen eläkkeelle, tai että pitkäaikainen, kansainvälinen matkustelu on vain collegen kesken jättäneille tai likaisille hipeille, jotka elävät riisillä ja pavuilla, Jeremy kertoi Independentin mukaan jo vuonna 2016.

– Se ei tarkoita loton voittamista, odottamatonta perintöä tai osakekaupoissa onnistumista. On vain yksi asia, joka määrää, kuinka nopeasti pääset mukaamme tienpäälle: säästöaste.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja