Mainos

Miljonäärejä tutkinut mies paljastaa tavat, joita rikkaat välttelevät – tässäkö piilee menestyksen salaisuus?

Corleyn mukaan rikastumisessa – tai rikkauksien puutteessa – kyse on lähinnä ihmisen tavoista.

Thomas Corley tutki satoja miljonäärejä viiden vuoden ajan. Mies paljasti, mitä oppi rikkaiden kulutustavoista heitä tutkiessaan!

Corleyn mukaan rikkaat välttävät joitain sellaisia tapoja, joihin muut sortuvat. Mies uskookin, että rikastumisessa – tai rikkauksien puutteessa – kyse on lähinnä ihmisen oppimista tavoista. Hän listasi rahankäyttötavat, joita rikkaat eivät harrasta!

rahoja

Tunneostot

– Nämä ovat niitä "voi, rakastan tuota kaunista punaista mekkoa tai tuota söpöä urheiluautoa". Ostat tunteella, ja usein se johtaa velkaantumiseen, jos kyseessä on iso ostos, ja jos ei ole, se tyhjentää säästösi ja tilisi, Corley kuvailee Business Insider -lehdelle.

Spontaanit ostokset

Corley huomauttaa, että kassan viereen on aseteltu suklaita ja pieniä houkuttimia syystä: jotta ihmiset ostaisivat niitä hetken mielijohteesta. Pienistä rahasummista kertyy kuitenkin lopulta jättipotti, joka ei mennytkään säästöön, vaan jonkun muun taskuun. 

Tuhlailu

Rahaa tulisi käyttää vaatimattomasti. Corleyn mukaan yksi viisaimpia päätöksiä on ostaa vaatimaton talo vaatimattomalta alueelta.

– Tämä ei tarkoita vain sitä, että sinulla on pienempi asuntolaina, Corley huomauttaa.

Myös verot ja muut maksut voivat olla matalammat. Yhdellä hyvällä päätöksellä voi näin olla hyvä vaikutus kaikkeen kulutukseen!

Kokeile myös näitä!

Rikkaiden tavoista ja opeista useita kirjoja kirjoittanut Corley on myös listannut hyviä tapoja, joita rikkailla puolestaan on.

He lukevat

Corleyn mukaan rikkaat lukevat paljon, ja omistavat joka päivästä hetken itsensä sivistämiselle.

– Monet eivät lukeneet vain huvikseen... Rikkaat lukevat saadakseen tai pitääkseen yllä tietotasoaan, Corley kuvaa Independent-lehdelle.

Rikkaat myös omistivat osia päivästä ajattelemiselle.

– He käyttävät aikaa joka päivä ideoiden itsensä kanssa useista teemoista.

He heräävät aikaisin

Corleyn haastattelemista, kovalla työllään rikastuneista ihmisistä monet heräsivät jopa kolme tuntia ennen työpäivän alkua. Koska ruuhka, keskeytys tai pitkäksi venynyt kokous voi pilata koko päivän aikataulun, on parempi varautua kaikkeen ajoissa.

He treenaavat

Corleyn haastattelemista rikkaista ihmisistä surin osa treenasi aerobisesti ainakin puoli tuntia päivässä.

He auttavat muita ja viettävät aikaa menestyneiden ihmisten kanssa

Corleyn mukaan rikkaat ihmiset haluavat seurakseen ihmisiä, jotka ovat optimisteja, innokkaita ja pitävät katseensa tavoitteessaan. He karsivat negatiiviset ihmiset pois elämästään, ja tavoittelevat haaveitaan ja unelmiaan väsymättä. Miljonäärit olivat myös itse optimisteja.

Corleyn mukaan harva menestyy ilman apua muilta, menestystä haluavilta ihmisiltä. Kaikkia ei kuitenkaan tarvitse auttaa: Corleyn mukaan rikkaat halusivat auttaa erityisesti niitä, jotka ovat optimistisia, positiivisia ja haluavat menestyä ja saavuttaa tavoitteensa.

He saavat rahaa monista lähteistä

Rikkaat eivät luottaneet vain yhteen tulonlähteeseen. Corleyn mukaan kolme eri tulonlähdettä vaikutti olevan hänen tutkimuksensa "maaginen luku".

He eivät seuraa laumaa, mutta käyttäytyvät hyvin

Vaikka moni haluaa vain sulautua ja sopia joukkoon, Corleyn mukaan menestyksen salaisuus oli erottautua joukosta. Menestyneet eivät halua olla osa massaa.

Rikkailla oli Corleyn mukaan takataskussaan kasa hyviä tapoja, joita he noudattivat muiden ihmisten kanssa asioidessaan. Näitä olivat muun muassa kiitos-kortit tilaisuuksien jälkeen, merkkipäivien muistaminen ja kohtelias pukeutuminen.

***

3:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.